Halak és medúzák fonalból.

Sokan kedvelik az akváriumban úszkáló halak látványát, ugyanakkor nincs idejük, kedvük gondozni és fenntartani az élőhelyet. Nekik lehet megoldás a Lindadi Creations fantázianév mögött rejtőzködő hölgy műve, aki meseszép tengeri élőlényeket, színpompás halakat, lebegő medúzákat, élethű algákat készít fonalból.

Lindadi, az 59 éves olasz hölgy nem kezdő a horgolásban. Az amiguruminak nevezett horgolási technikával tökéletes apróságokat készít, saját bevallása szerint már közel 50 éve rajong ezért a hobbiért. Ennek ellenére abban nem volt biztos, hogy a tengeri életképet a valóságban is el tudja készíteni úgy, ahogyan a fejében élt. Sokat böngészett az interneten, képeket, videókat keresve, tervezgetve.

Amikor mindennel elkészült, a kis állatokat, élőlényeket úgy rendezte el egy üvegben, mintha valóban akváriumban lennének. Nejlon zsinór segítségével felfüggesztette a halakat, a medúzákat. Az eredmény lenyűgöző.

Az elkészítéshez 3 hónapra volt Lindadinak szüksége. Az elszántsága és türelme kifizetődött, hiszen a kész akváriumnak a világ minden tájáról csodájára járnak. Sokan szeretnék megvenni, azonban a mű nem eladó. Viszont Lindadi útmutatóval segíti azt, hogy hasonló szépséget magunk is alkossuk, ha van elegendő időnk és türelmünk hozzá.

Képek: Lindadi Creations