Valami véget ért.

Az 57 éves, nyugdíjas orvos, Claire Eason 4 órát töltött azzal, hogy méltó és különleges emléket állítson a királynőnek. Fáradságos munkával készített el egy hatalmas homokképet a Bamburgh melletti partszakaszon. A kerti gereblye segítségével létrehozott, 20 méteres alkotás mindenki szívét megdobogtatta.

Az arra járóknak nagyon tetszett a szokatlan megemlékezés, úgy érezték, hogy tökéletesen illik az elhunyt uralkodóhoz. Miközben a nő drónnal fényképezte az elkészült képet, a dagály is megérkezett és elmosta a homokrajz szélét. Az egész egyfajta búcsúzásnak tűnt, az elmúlás szimbolikus megjelenítésének.

Fotó: SWNS

Claire cége, a Soul 2 Sand különleges alkalmakra készít homokképeket. A tengerparti művészettel foglalkozó alkotó azért választotta a bélyeget alapul, mert ez egy rendkívül híres és jól sikerült grafika II. Erzsébetről.

Fotó: SWNS

Claire-t honfitársaihoz hasonlóan mély szomorúsággal töltötte el a királynő halálhíre. II. Erzsébet olyan hosszan uralkodott, hogy minden ember életének szerves részévé vált. Személye az állandóságot jelentette a briteknek és így nem csoda, hogy nehezen barátkoznak meg a gondolattal: valami véget ért.