Nem minden hős visel köpenyt.

Pat Smith, miután látott egy, a műanyagszennyezésről szóló dokumentumfilmet, úgy döntött tesz valamit ellene. Arra gondolt, hogy az emberek általában, ha ilyet látnak, mindig azt kérdezik: miért nem tesz valaki valamit? Mivel mindenki valaki, bárkinek lehetősége van egy kicsit jobbá tenni a világot. A 70 éves nagyi újévi fogadalma a parton található szemétmennyiség csökkentése volt, ökomissziója keretében egy év alatt 52 tengerparti strandot takarított fel.

Látva az asszony önkéntes elhivatottságát, több alkalommal csatlakoztak hozzá segítők is: volt, hogy csak az unokái, míg máskor a vele egyetértő segítőkész idegenek is.

Az Egyesült Királyságban egyre nagyobb teret hódít a műanyagok elleni harc. Az asszonynak több helyi vállalatnál sikerült elérnie, hogy csökkentsék a műanyagszennyezést. A szívószálak betiltása, a természetes csomagolóanyagok használata mind hozzájárul ahhoz, hogy a világ vizeit ne mérgezzük tovább. Ez az idős hölgy fáradhatatlanul harcol a tisztább bolygóért, hogy a környezet, az élővilág, és persze a saját családja, unokái és mások is még sokáig élvezhessék azt a világot, amit még nem lepett el teljesen a műanyag. Éltes kora ellenére rendíthetetlen és kitartó, elszántsága csodálatra méltó. Ha bárki más is csak a töredékét megteszi annak, mint ez a kedves nagyi, sokkal élhetőbb lesz a világ!

Forrás: BoredPanda