Kiemelt figyelem.

Annak, aki a mozgásában nem korlátozott, nagyon nehéz elképzelnie, hogy mennyi szórakozásról kell lemondani, ha az ember nehezen jár vagy kerekesszékkel közlekedik. Nyaranta például jó lenne ellátogatni egy olyan vízi élményparkba, ahol színes játékok, szökőkutak, spriccelők, medencék, pancsolók várnak mindenkit. Mindenkit, kivéve a mozgássérülteket…

Az USA-ban a Texas állambeli San Antonióban nyílt meg az első olyan rendhagyó élménypark, ahol a mozgáskorlátozott kicsiket és nagyokat várják.

A Morgan’s Inspiration Island alapítóját saját gyermeke inspirálta egy olyan hely megálmodására és létrehozására, ahol azok az emberek is önfeledten szórakozhatnak, akiknek az életük során rengeteg akadállyal kell megküzdeniük.

A hagyományos vízi élményparkok többsége egyszerűen használhatatlan azok számára, akik valamiért nem tudnak úgy mozogni, mint az egészséges emberek. A Morgan’s Inspiration Island az első olyan vízi szórakoztató központ, amelyik kifejezetten azért épült, hogy a különböző hátrányokkal élő emberek is önfeledten pancsolhassanak, játszhassanak, élvezhessék a napot. Az utak, a járdák, a játékok megközelíthetősége mind úgy lett kialakítva, hogy ne okozzon gondot, ha valaki nehezebben vagy segítővel mozog.

Mivel a park kifejezetten mozgáskorlátozott személyek (kortól függetlenül!) részére épült, közel sem olyan zsúfolt, mint más élményparkok.

A kerekesszékes, nehezen mozgó vendégek is könnyebben tudnak közlekedni, nem kell tömegeken átverekedniük magukat – itt minden értük van!

A vízipark a gyerekek részére olyan karszalagot biztosít, amelynek segítségével a szülők nyomon tudják követni őket, hogy éppen merre járnak. A családok ingyen bérelhetnek vízálló kerekesszéket is. Természetesen a park egész területe kerekesszékkel is biztonságosan és kényelmesen bejárható. Azokat a gyerekeket is nagy örömmel fogadják, akiknek bármilyen más okból kifolyólag speciális törődésre van szükségük. A park alkalmazottai pedig arra is odafigyelnek, hogy a víz hőmérséklete megfelelő legyen, senki se fázzon meg!

Képek: themindcircle.com