Családi üzlet.

A gyöngyékszerek nem csak szépségesek, de sokkal több jelentést is hordoznak, mint amit első pillantásra látunk. Az amerikai őslakos indiánok körében népszerű kézműves elfoglaltság a törzsek gazdag kultúráját és történelmét rejti. Minden törzsre egyedi technika, mintázat jellemző, ami nemzedékről nemzedékre száll. Az idősebbek közül még ma is sokan ismerik ezeket, szeretnek kézzel alkotni. A 96 éves navajo Annette Bilagody egészen magas szinten űzi a gyöngyözést, élénk és bonyolult darabjai lenyűgözőek. Nem csoda, hogy az egyik unokája, Attiya Bennet is folytatta a nagymama mesterségét.

Nemrégiben Attiya úgy érezte, hogy a nagymamája gyönyörű alkotásait az egész világnak meg szeretné mutatni.

Hiszen minden egyes alkalommal, amikor a Nagyit meglátogatja, elcsodálkozik azon, hogy micsoda szépséges nyakláncok kerülnek ki a keze körül. Egy alkalommal megkérdezte, hogy készíthet-e néhány fotót róluk és megmutathatja-e őket a közösségi médiában. Az első posztja nyomán 30 percen belül meg is vette valaki az egyik ékszert, a másodikkal pedig az idős hölgy már 1000 dollárt keresett. A Nagyi le volt nyűgözve, eddig ugyanis csak egy kis aprót kapott az itt-ott eladogatott műveiért.

https://www.instagram.com/p/B4h_ID5lHmy/?utm_source=ig_embed

A család elmesélte, hogy a Mama egy vödör KFC-csirkét vett a pénzből, a maradékot pedig eltette. Az unoka pedig felismerve az üzleti lehetőséget, különböző platformokon regisztrálta a Nagyi ékszereit. Azontúl, hogy a gyöngyökkel pénzt keres, a navajo kultúrát is támogatja, segíti a vállalkozás. Annette egyedi szignója egyébként egy malacka, amelynek rajzolását néhai férjétől tanulta. Ezzel a kis aprósággal rá emlékezik.

A családi cég, amely most már ’Teebeebeads’ néven fut, online vásárlási lehetőséggel is várja a gyöngyékszerek rajongóit.