Közösen, egymást támogatva.

Baktawng egy település India északkeleti részén. A falu arról híres, hogy itt él a világ legnagyobb családja egyetlen tető alatt, egy hatalmas épületben.

Pu Ziona volt a családfője a világ legnagyobb famíliájának, amelyet rajta kívül 38 feleség, 89 gyerek, 36 unoka alkotott. A férfi 2021-ben, 76 évesen elhunyt, magas vérnyomás és cukorbetegség okozta komplikációk miatt, de a família továbbra is együtt él abban a háztömbben, amit még Ziona épített számukra a dombokon. Néhány gyereknek már házastársa is van (akad, akinek több is), így jelenleg 199-en osztoznak a házon.

Naponta kétszer összegyűlnek az óriási hallban, hogy együtt egyenek, ez a helyiség sokkal inkább egy zsibongó ebédlőre hasonlít, mint egy étkezőre.

A családtagok mindent megosztanak, a munkát ugyanúgy, mint az ételt vagy a pénzt. Szükség is van erre, hiszen csak a napi étkezés 80 kg rizst igényel, nem beszélve a többi hozzávalóról, amelyeket meg is kell tisztítani és hatalmas bográcsokban megfőzni. Egy ilyen óriási család együtt tartása és etetése bizony nem kis feladat. A família szerencsés, mert saját sertésteleppel rendelkeznek, ahol mintegy 100 disznót nevelnek, de különféle terményeket is szüretelnek a földjeikről, és 4 asztalos-, valamint 1 alumínium műhelyt is magukénak tudhatnak.

Ziona az Új Nemzedék Egyháza néven ismert évezredes keresztény szekta vezetője volt és emiatt sokan prófétának, Isten kiválasztott emberének tekintették. Ezért nem találkozott semmiféle ellenállással a közössége tagjaitól vagy saját családjától, amikor egy új feleséget hozott a házhoz. Sőt, a helyi apák örömmel adták a lányukat egy ilyen megbecsült férfinak.

A család néhány tagja nyitottan áll ahhoz, hogy a gyerekeiket olyan helyre küldjék, ahol jobb oktatásban részesülhetnek és növelhetik az esélyüket egy sikeresebb életre. Jelenleg épül egy másik ház is a településen a növekvő famíliának, mert úgy tűnik, hogy nem férnek már el egy fedél alatt. A szokatlan együttélés azonban még most is sok érdeklődő turistát a komplexumhoz vonz.

Noha már 2 éve annak, hogy Ziona eltávozott, öröksége még mindig érezhető. Róla készült képek és portréfestmények díszítik a házat és utódai is továbbviszik a tőle kapott értékrendszert.

A nagy családban könnyebb a nehézségeken túljutni, hiszen mindig van, aki meghallgat, segít, támogat.

Ziona legidősebb fiának is két felesége van, ugyanakkor tisztában van vele, hogy a többnejűség hagyománya vele együtt kihalhat. A fiatalabb fiúk között akad, aki megerősíti, hogy az apja Isten kiválasztottja volt, de az egyszerű embereknek nem való a többnejűség.