Adam Simpson-York évek óta foglalkozik családfakutatással.

Az ipswichi postás kitüntetéseket vásárol, majd hosszas kutatómunkával megkeresi a kitüntetett családját, akik sok esetben nem is tudnak a felmenőik érdemeiről.

A 65 éves Jocelyn Trent is hasonló megkeresést kapott a férfitől, akinek nagyapja érmeit adta át. Túl a fizikai és eszmei értéken, ami igazán nagy ajándék volt a nő számára az, hogy kiderült sok rokona is van még. Férje elvesztése után azt hitte, neki már csak a lánya van, de a nagyapai oldalról még 22 másod-unokatestvére. Így tudta meg, hogy mekkora családja is van valójában, akikkel találkozhat is majd, ha feloldják a korlátozásokat.

Jocelyn nagyapja, Charles Leonard Sharman
forrás: SWSN

Adam nemes cselekedete nem az első eset és nem is az utolsó, Medals Going Home néven futó projektjében számos családot hoz ezzel össze. Talán ezek a háborús hősök is békében nyugszanak, miután a plakettjeik a hozzátartozóikhoz kerülnek, de a most élő rokonoknak is biztosan sokat jelent. Kézhez kapni az őseink érdemeit a rég nem látott, vagy nem is sejtett földijeinkkel együtt, nagyon felemelő érzés lehet!

Forrás: Facebook/MedalsGoingHome