12 unokája szurkolt neki.

Az 58 éves DonnaJean Wilde átlagos nagyinak tűnik, de valójában egy Guinness-rekorder, ugyanis ő tartja a plank-világcsúcsot a nők között, miután 4 órát 30 percet és 11 másodpercet tartotta magát, ezzel több mint 10 percet verve a korábbi világelsőre, a szintén kanadai  Dana Glowacka-ra.

DonnaJean rekordkísérletére abban a középiskolában került sor, ahol a nő nyugdíjazása előtt igazgatóhelyettesként dolgozott. A kísérlet során a hivatalos megfigyelő végig szemmel tartotta, a sikeres csúcshoz ugyanis az alkarnak és a lábujjaknak végig a földet kell érintenie, miközben a többi testrészt fel kell emelni és egyenesen tartani.

DonnaJean arról számolt be, hogy a könyökei igencsak megsínylették a mutatványt, nagyon fájnak és úgy véli, hogy ez annak eredménye, hogy rendkívül feszült és merev volt.

A nagymama  úgy érezte, hogy az első 2 óra gyorsan elrepült, de a következő 2 már sokkal nehezebbnek bizonyult.

A legnagyobb kihívást az utolsó 60 perc jelentette. Az utolsó fél órában már semmi másra nem fókuszált, csak a légzésre, arra, hogy nyugodt maradjon és ne remegjen. Motivációját 12 unokájából merítette, akik eljöttek megnézni a nagyit, emellett pedig nagy közönség várta az iskola diákjaiból is.

Mivel a nő krónikus kéz- és karfájdalommal él, nem ijedt meg a kisebb-nagyobb fájdalmaktól. Sőt férje, Randy szerint az állapota ezesetben pont segítette, mivel megtanulta nap mint nap elviselni a krónikus fájdalmat és a rekordkísérlet alatt sem foglalkozott vele.

Általában az asszony napi 3 órát gyakorolt, de amikor a csúcsdöntésre készült, megduplázta az edzésadagját.

A gyakorlatot 12 évvel ezelőtt iktatta be a napjaiba, miután eltörte a csuklóját és gipszben nem tudott futni és súlyt emelni. Észrevette, hogy bizonyos dolgokat, például az olvasást plank közben is tudja végezni és megszerette ezt a gyakorlatot. Amellett, hogy filmeket is így nézett, még a mesterképzést is plankelve végezte el!

DonnaJean elmondása szerint egy egész évtizedes plankelés után fantasztikus volt megdönteni a rekordot, az egész olyan számára, mint egy álom.

Azt tanácsolja azoknak, akik a csúcsát szeretnék túlszárnyalni, hogy gyakoroljanak, próbálkozzanak. Ha például olvasni kell, vagy a gépen dolgozniuk, akkor feküdjenek le a földre és végezzék plankelés közben a feladatot.