Őrlőfog város.

Los Algodones egy kis mexikói városka, amely arról híres, hogy itt a legnagyobb az egy négyzetméterre eső fogorvosok számra. Minden évben amerikaiak százezrei keresik fel Los Algodones-t, de nem egy strandra igyekeznek, hanem egy fogorvosi rendelőbe.

A 7000 lakosú városban ugyanis 600 fogorvos működik, a település 4 nagy utcáján egymást érik a rendelők ék klinikák.

November és április között a lakosság száma szinte megduplázódik, a várost elözönlik az amerikaiak, kanadaiak, sőt még a britek is. A kiélezett verseny ellenére a kereslet gyakran még így is meghaladja a kínálatot.

Los Algodones a határ mellett fekszik, annyira közel az amerikai Yuma városához, hogy gyakorlatilag átsétálhatunk. Az apró város népszerű becenevét: ”Molar city” (Kb. Őrlőfog város) még réges-rég kapta, amikor még nem is létezett internet. Napjainkban ezzel a névvel hivatalos honlap is üzemel, ami az ügyfeleket és a fogorvosokat igyekszik összekötni. A települést gyakran emlegetik a fogorvos-turizmus fővárosaként.

Los Algodones

Az itteni fogászati klinikák a legújabb eszközöket, technikákat alkalmazzák, hogy a pácienseket megszerezzék maguknak. A lézeres eljárások mellett számtalan olyan módszer érhető el itt, amely sehol máshol a világon. Sűrűn járnak ide a bolygó minden részéről fogorvosok is, hogy az újításokkal ismerkedjenek. Az alacsony ár nem megy a minőség rovására: az itt található rendelők között óriási a verseny, hogy minél több beteget megszerezzenek, miközben top szolgáltatásokat nyújtanak.

Az elérhető árú és magas minőségű fogászati szolgáltatások jelentik a fő okát annak, hogy Los Algodones a fogorvosi kezelések központjává vált. Egy gyökérkezelés vagy implantátum 50-70 %-kal is kevesebbe kerülhet, mint az USA-ban vagy Kanadában.