Organikus termények.

Ne játssz az étellel – halljuk sokszor, de úgy tűnik, hogy a walesi művész épp ellenkezőleg gondolja: Nathan Wyburn úgy akarja felhívni a háztáji gazdálkodásból származó ételekre a figyelmet, hogy belőlük alkot. Egy ehető kiállítás során négy ízletes festményt mutatott be, amelyek az Egyesült Királyság kedvelt helyszíneit ábrázolják: Stonehenge, Avon Gorge, Giant’s Causeway, Ribblehead Viaduct. Az alkotások teljes egészükben gyümölcsökből és zöldségekből készültek.

A művész az az ínycsiklandó falatokat a Yeo Valley Organic séfjének, Ali Pumfrey-nek a segítségével valósította meg. A képekhez friss terményeket használtak fel, összerendezésük pedig 48 órát vett igénybe.

Fotó: SWNS

Az alkotó saját bevallása szerint örömét leli abban, hogy közelebb hozza az emberekhez a természetet és a tájakat. Már gyerekkorában lenyűgözték a természetes tájképek, amiket nagy örömmel vet vászonra. A képekhez most közel 67 kg élelmiszert használt fel, nem csak terményeket, de levest, joghurtot, sajtot is az élettel telibb hatásért.

Fotó: SWNS

A képeken többek közt szerepet kapott a póré, a szamóca, az áfonya, a málna, a cékla, a brokkoli, a kel, de akár a zöldségkrémleves, a menta vagy a kakukkfű is.

Fotó: SWNS

Az alkotók abban is bíznak, hogy a képek arra ösztönöznek mindenkit, hogy otthon vagy helyben termelt zöldségeket fogyasszon és az organikus, vegyszermentes gazdálkodást támogassa annak érdekében, hogy megőrizhessük ezeket a lenyűgöző tájakat.

Fotó: SWNS

A kreációkat aztán elbontották, a hozzávalókból pedig főztek valamit, majd oda adományozták. 143 adag ételt tudtak így rászoruló családoknak juttatni.