A fura álmok után nem zargatták.

Alighanem az utolsó dolgok egyike, amire egy útelágazás kellős közepén számítunk, egy sír. Pedig a törökországi Sivas városában éppen egy fehér sírkővel körbevett nyughely fogadja az arra járót.

Az aszfalt közepén egy sír fekszik, a vezetőknek le kell lassítaniuk, ha nem szeretnének keresztül hajtani rajta. Bár már régóta ott található, csak nemrégiben kapta fel az internet népe, miután egy drón a magasból készített felvételeket róla.

Annak ellenére, hogy a síremléken a “Gariban Martyr Baba” felirat olvasható, valójában senki sem tudja pontosan, hogy kit rejt a dombocska. A viszonylag újonnan épült negyedben a háztulajdonosok egyes területeit kisajátították és sokan úgy vélik, hogy a sír eredetileg valakinek a kertjében helyezkedett el. Az is kérdés, hogy az utat miért köré építették, miért nem néhány méterrel odébb.

Állítólag a rejtélyes sírt övező történetek miatt hagyták ott a nyughelyet a munkások, ahol van. A hátborzongató mendemondák szerint az ide temetett személy megjelent a telek utolsó tulajdonosának álmaiban és azt mondta neki, hogy a sír valamikor szent oltár volt. Mivel már a korábbi tulajdonosok is így jártak az álmaikban, az útépítők jobbnak látták, ha nem bolygatják a nyughelyet.

A helyiek szerint egy vértanú vagy egy tudós testét rejti a sír. Az biztos, hogy néhányan időről időre felkeresik és virágot tesznek a halomra.

Kiemelt kép: Haber