Beindítja az izmokat.

Forradalmi újdonságnak számító gyógyászati segédeszközzel rukkolt elő a Cionic nevű vállalat, az új eszköz rengeteg ember életminőségét javíthatja. A cég alapítója, Jeremiah Richardson azután fejlesztette ki munkatársaival a tekercset, hogy a lányánál agyi bénulást diagnosztizáltak. Találmányuk, amelyet a Fuseproject tervezőstúdióval közösen alkottak meg, egy mesterséges intelligenciát használó, elektródák segítségével működő eszköz.

Mindazoknak segíthet, akiknek idegrendszeri alapú mozgási nehézségeik vannak, például az agyvérzésen átesett vagy szklerózisos pácienseknek.

A Neural Sleeve elnevezésű tekercsben a mesterséges intelligencia és elektródák segítenek eljuttatni a megfelelő szekvenciát az agyba. Amikor az agy újratanulta és újra elsajátította a tudást, hogy miként kell ’begyújtani’ az izmokat, már nincs is többé szükség a segédeszközre.

A könnyűsúlyú anyagot a láb köré kell tekerni, majd tépőzárral rögzíteni. Többféle színben és mintával kapható a kötés. Egy telefonos applikáció segítségével gyorsan átállítható a különféle mozgásokra, mint pl. ülésre vagy biciklizésre.

A tesztelések során eredetileg a legfontosabb cél az volt, hogy azon az állapoton segítsenek, amikor a páciens nem tudja a lábfej első felét felemelni. A visszajelzést adó betegek 94%-a készülék használatával jobb mozgásról számolt be. A tesztelések során nem csak a mozgékonyság javult, de 60%-kal csökkent a mérsékelt vagy súlyos fájdalmat átélők száma, és 75%-kal visszaesett a közepesen vagy nagyon súlyos szorongást, depressziót érzők száma is.

A viselők szerint a Neural Sleeve segítségével mozogni rendkívül természetes, sokkal gyorsabban, gördülékenyebben lehet járni, miközben kevesebb energiát igényel a séta. Ráadásul maga az eszköz is kényelmes és divatos, így önbizalmat ad a betegeknek.