Új minőség.

Joan MacDonald bebizonyította, hogy sosem késő változtatni: a lépcsőn szuszogó idős asszonyból menő fitnesz influenszer lett pár év alatt. És ami ennél is fontosabb: egészséges, minőségi életet kapott!

Joan átalakulása 5 évvel ezelőtt kezdődött, amikor már reménytelenül fáradtnak érezte magát, ízületi gyulladástól szenvedett és a lépcsőn sem tudott kifulladás nélkül felmenni. A fordulópont akkor következett be, amikor az orvosa emelni akarta a vérnyomáscsökkentője adagját.

Az asszonyt lánya, Michelle fitneszedző látogatta meg és próbálta rávenni, hogy változtasson az étrendjén és kezdjen mozogni, hogy az életminősége javuljon. Az ultimátum hatott, Joan úgy érezte, vagy most lép vagy soha. Folyamatosan fáradt és beteg volt, mintha nem is élne, csupán csak létezne.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Joan MacDonald (@trainwithjoan) által megosztott bejegyzés

2017 januárjában, néhány héttel a 71. születésnapja előtt kanadai otthonából Mexikóba repült, ahol lányának volt egy fitneszterme. Itt kezdte el a fiatal nő által összeállított étrendet követni, amely biztosította számára a makrotápanyagokat úgy, hogy napi ötször evett, a korábbi rendszertelen nassolás helyett. Emellett edzeni kezdett a konditeremben, szintén a lánya segítségével.

Eleinte persze kemény volt a váltás, azonban Joan igen gyorsan érzete, hogy sokkal jobban van. Az első hónapban 4-5 kg-tól szabadult meg és néhány hónap alatt elérte, hogy a gyógyszeradagját felére csökkentse.

Visszatérve Kanadába ugyanúgy folytatta az új életmódot. Hetente ötször járt a konditerembe, ebből 2 alkalommal kardiogyakorlatokat végzett. A rutin rendszert és célt vitt a mindennapjaiba.

Az elszánt asszony az elmúlt 4 évben teljesen megszabadult azoktól a gyógyszerektől, amit a vérnyomásra, magas koleszterinszintre és refluxra szedett, valamint 30 kg-val könnyebb lett.

A lánya volt az, aki a nagy átalakulás után rávette Joant, hogy nyisson egy Instagram fiókot és mutassa meg a világnak, hogy milyen átalakuláson ment keresztül. Azóta 1,5 millióan követik az influenszerré avanzsált nőt. Nem csupán képekkel inspirál, de honlapján tanácsot ad, sőt egy applikációt és étrendtervezőt is biztosít, amelyek segítenek az új életmódra való áttérésben.

A változásban nincs varázslat, valójában kőkemény munka áll mögötte. Az eredmény azonban feltétlenül megéri! Ki ne akarna jobb minőségben, kevesebb súllyal, egészségesebben és aktívabban élni? Érdemes belevágni!