Egy kanadai vagyonos ügyvéd még a halála után is dörzsöltnek bizonyult.

Charles Vance Millar egykeként cseperedett fel, tanulmányait kitűnő átlaggal végezte. A jogi egyetemet elvégezve saját ügyvédi irodát nyitott, majd remek üzleti érzékének köszönhetően hatalmas vagyonra tett szert. Ennek ellenére mindig a verandán aludt és messze földön híres volt a furcsa humora. Nem nősült meg és gyermeke sem született, így amikor 1926. október 31-én szívinfarktusban meghalt, örököse sem volt. Jól menő ügyvédként azonban időben gondoskodott a végrendeletéről, amiben különös tételek szerepeltek:

  • három ügyvéd kollégájára, akik gyűlölték egymást, hagyta a jamaikai nyaralójának használati jogát (bár halálkor már nem volt a tulajdonában az ingatlan),
  • az Ontario Jockey Club lóversenyklub részvényeit Toronto három leghangosabb lóverseny-ellenes aktivistájára hagyta (közülük ketten jótékony célra adták az örökséget, csak egyikőjük tartotta meg),
  • az O’Keefe Brewery sörfőzde részvényeit pedig protestáns lelkészek között osztotta szét, azzal a feltétellel, hogy részt vesznek a cég menedzsmentjében, és felveszik a részvények után járó osztalékokat,
  • minden további ingatlanvagyonát arra a torontói nőre hagyta, aki a halála napja utáni tíz évben a legtöbb gyereket szüli.

Az utolsó tétel volt az, amit aztán a média is felkapott és elindult a babacsináló hajsza. Bár Charles távolabbi rokonai bírósági úton próbálták megvétózni végrendeletét, de jó szakemberként jogilag feddhetetlen volt az irat, így a gyerekszülő derbi 10 évig tartotta lázban a torontói sajtót.

1936-ban járt le a verseny. A holtversenyben 10-10 gyermekkel megáldott győztesnek számító két hölgyet végül kizárták, mert az egyikőjüknek kettő gyermeke halva született, míg a másiknak házasságon kívül születtek ikerpárjai, a versenykiírás pedig pontosan fogalmazott a házasságon belüli, élve született utódokat illetően.  Így négy, 9 gyermekes család nyerte el végül az örökséget. Mind a négy család egyenként 125 ezer dollárt kapott, amiből aztán házat és autót vettek, illetve a gyerekek tandíjára tettek félre.

Egyetlen ember végrendelete egy egész város életét felbolygatta legalább egy évtizedre. A történetről Mark M. Orkin könyvet is írt The Great Stork Derby címen.