Pozitív élettani hatása az olívaolajéval vetekszik.

A zsírokról napjainkra kialakult egyfajta negatív kép az emberekben, pedig a testnek erre is szüksége van. Szervezetünk egyik legkoncentráltabb energiaforrása, amely segíti az ásványi anyagok és egyes vitaminok felszívódását. Persze fontos a mérték, és az sem mindegy, hogy milyet fogyasztunk.

A szárnyasok zsiradékai (kacsa- és libazsír) ízletesek, élvezeti értékük nagy, egészségügyi szempontból is hasznosak, de mégsem túl népszerűek.

Talán a mesterségesen előállított margarinok térhódításával kerültek a perifériára, talán más okból, mégis érdemes átgondolni az alábbi szempontokat.

A kacsazsírban lévő linolénsav támogatja a vesék működését, megelőzheti a veseproblémákat, hatékonyabbá teszi a kalcium felszívódását, így segít egészségesen tartani a csontokat.

Tartalmaz antioxidánsokat és olyan ásványi anyagokat, mint pl. a szelén vagy a cink. Ezek erősítik az immunrendszert és csökkentik a különböző betegségek kialakulásának kockázatát.

Szükségünk van rá a sejtek felépítéséhez, a hormontermeléshez, az ízületek egészséges működéséhez. Védi a belső szerveinket, valamint segíti a vérkeringést.

Szóval nemcsak finom, hanem egészséges is, feltéve, hogy mértékkel fogyasztjuk!

Forrás: Stylecraze

Nyitókép: izeselet.hu