Kulináris tradíciók.

Jó éttermet találni nem könnyű, bármerre is járunk a világban. A népszerűséget általában jól mutatja, ha egy vendéglő évtizedekig, akár évszázadokig fenn tud maradni.

A NetCredit most összegyűjtötte azokat a történelmi éttermeket, amelyek egy adott országban legrégebb óta üzemelnek, és színes, informatív térképen mutatja be őket. A nem otthon történő étkezésnek több ezer éves történelme van a nagyvilágban, ez a színes infografika pedig összehozza a globális gasztronómiai örökségeket. Nem csak az étterem nevét, de specialitását is megtaláljuk a listán, így képet kaphatunk az egyes területek ínyencségeiről.

Jó néhány étterem már hosszú évszázadok óta várja az éhes ügyfeleket. A legrégebbi az egész világon egy ausztriai vendéglő (St. Peter Stifts Kulinarium), amely állítólag 803-ban nyitotta meg kapuit Salzburgban. Itt a klasszikus bécsi szelet mellett modern fogásokat, így például helyi húsokat, sajtokat is fogyaszthatunk. Magyarországon a Százéves éttermet tüntetik fel legrégebbinek, 1831-es alapítással. Talán nem meglepő, hogy itt a marhagulyás megkóstolását ajánlják.

Afrika legrégebben működő, 1630 óta üzemelő vendéglőjét (El M’Rabet) Tunéziában keressük. Aki Kolumbiába utazna, a lokális ínyencségekért a La Puerta Falsa nevű helyre látogasson el! Kína 1153-ban alapított vendéglőjében pedig még olyan receptekből főznek, amit az alapító, Ma Yu Ching hagyott az utókorra.

A legrégebben működő éttermek között itt böngészhetünk: mymodernmet.com

A kiemelt kép illusztráció.