Mit jelent ez a gyakorlatban?

Sokan vásárolnak az interneten, hiszen a rendelt áru házhoz jön, nem kell érte felkutatni a várost, nem kell cipekedni, sorban állni sem.

A netes vásárlásban most egy új szabály érkezik: szeptember 14-étől kötelező lesz a biztonsági kód használata az online vásárlásoknál az Európai Unión belül.

Ezt a szolgáltatást bankfiókban, internetbankban, vagy mobilalkalmazásban kell aktiválni az ügyfeleknek.

Az EU-n belüli online vásárlásoknál a kártyaadatokon túl díjmentes sms-ben a telefonra érkező, egyszer használatos biztonsági kódot is meg kell adni a fizetés jóváhagyásához. Ez a már meglévő biztonsági megoldásokat egészíti ki. A szolgáltatás beállítása a lakossági és üzleti ügyfeleknek is kötelező.

Amennyiben ezt nem tesszük meg, akkor a hatálybalépést követően (2019. szeptember 14.) az Unión belül nem fogjuk tudni online vásárlásra használni a bankkártyánkat, ameddig nem állítjuk be az internetes biztonsági kód szolgáltatást.

Az internetes biztonsági kód szolgáltatást bármikor aktiválhatjuk az internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatás keretében, illetve a bankfiókokban és a bankok telefonos szolgáltatásában is.

Forrás: adozona.hu