Beleszeretett a fényképezésbe.

Az emberek hajlamosak azt gondolni, hogy a technológiai vívmányokat, a digitális eszközöket csupán a fiatalok tudják értékelni. Azonban ez egyáltalán nincs így: az idősebb korosztályokhoz tartozók is szép számmal bizonyítják, hogy eligazodnak a gyorsan változó, lassan már automatizált világban is. A kifejezetten hajlott korú Kimiko Nishimoto például élen jár ebben: annak ellenére, hogy már 89 éves, maga készíti és szerkeszti a fotóit.

Az idős hölgy 17 éve foglalkozik fotózással, és egészen egyedi látásvilágot mondhat magáénak.

A képek egyáltalán nem szokványosak, mellbevágóan erős üzenetet hordoznak.

Kimiko nem rest beöltözni sem, ha kell: jöhet a békajelmez, a majombunda, a kalap. Egyszerre humorosak és szívszorítóak az installációk, ahogyan látjuk a nagymamát szemeteszsákba csomagolva, vagy éppen egy vállfán lógva, mintegy szögre akasztva – azt sem tudjuk, hogy sírjunk-e vagy nevessünk.

Társadalmi problémák is megjelennek a fotókon: elhagyott, elgázolt idősek vagy éppen második gyerekkorukat élő öregasszonyok.

Az aktív nagymama 72 évesen határozta el, hogy fotózni kezd.

A fia volt az, aki elvégzett egy kezdőknek szóló tanfolyamot, Kimoko pedig csatlakozott hozzá. Itt jött rá, hogy mély szenvedéllyel vonzódik a képkészítéshez. Ez volt az a pillanat, amikor szerelembe esett a fotózással és új hobbija lett. Azóta már kiállításon is bemutatkozott nem csak a szülővárosában, de Tokióban is.