Szem nem maradt szárazon.

Mindenki a könnyeit törölgette, amikor a 90 éves apa magához ölelte a fiát: közel 6 évtized telt el azóta, hogy utoljára látták egymást.

A kínai fiút még totyogós kisgyerekként rabolták el egy vasútállomáson. Luo, a most 90 éves édesapa és 60 éves fia, Fu, Zaozhuang városában találtak újra egymásra.

Luo közel hat évtizeddel ezelőtt vesztette szem elől gyermekét, miközben a vonatra várakoztak. Egy pillanatra elengedte a kisfiú kezét és a gyerek hirtelen, rejtélyes módon eltűnt a peronról. Akkor úgy vélték, hogy embercsempészek fogságába esett, Sanghajba került, ahol egy házaspár fogadta örökbe. Luo és családja évekig kutattak a gyerek után, hirdettek az újságokban és a médiában, később pedig az internet segítségével is próbálták őt megtalálni, sikertelenül.

2015-ben egy biztonsági részleg a városi közbiztonsági osztály megnyitotta különleges nyomozó irodáját, ahol a legújabb DNS alapú technológiák segítségével ki tudták terjeszteni az ilyenfajta kereséseket más kínai tartományokra is.

Fu ügyében sikerült nyomra bukkanni. A férfi egyébként az örökbefogadó szüleitől csak annyit tudott, hogy Sanghajban találtak rá.

A nagy egymásra találás közönség előtt történt, hiszen mindenki, aki segített ebben, részese akart lenni annak a szívszorító pillanatnak, amikor apa és fia újra megölelhették egymást.

A kiemelt kép illusztráció.