A kifutóról a veteményesbe.

Gazolás, ültetés, szüretelés: nem tipikusan azok a tevékenységek, amelyeket körömcipőben vagy szmokingban végzünk.

Bármennyire is hihetetlen, de még a csillogáshoz szokott legnagyobb sztárok között is akadnak olyanok, akik nem restek ásót és gereblyét ragadni, és a kisestélyit kertésznadrágra cserélve matatni a kertben.

Ezek a hírességek ugyanis rajonganak a kertészkedésért, és emellett az is fontos számukra, hogy olyan termény kerüljön a tányérra, ami mentes mindenféle vegyszertől. Begyűjtik az ingyen D-vitamint, átmozgatják az izmaikat és jóleső fáradtsággal nyugtázzák a napot. Bár biztosan komoly segítségük van a kert gondozásához, nem restek odaállni a komposztdomb mellé, ha arról van szó.

Íme, az 50 fölött is aktívan kertészkedő hírességek:

Oprah Winfrey Amerika legnépszerűbb televíziós személyisége, a beszélgetőműsorok koronázatlan királynője. A 66 éves nő a Hawaii-szigetcsoport második legnagyobb szigetén, Mauin található ingatlanjához tartozó hatalmas kertet gondozza, rengeteg biozöldséget, fűszert és gyümölcsöt termeszt.

Kim Wilde a 80-as évek egyik legnépszerűbb énekesnője volt, a pop üdvöskéje. A most 60 éves énekesnő amellett, hogy még mindig jelentet meg lemezeket, Anglia egyik legismertebb tájépítészévé képezte magát. Elkötelezetten, szenvedélyesen rajong a kertekért, növényekért.

Elizabeth Hurley színésznő és modell mostanában azzal döbbenti meg a világot, hogy 54 évesen úgy fest a saját tervezésű fürdőruháiban, mint egy tinédzser. Azt már kevesebben tudják, hogy hatalmas organikus farmot működtet Angliában, ahol a helyi piacokra termel árut – állítólag bombaformáját is a sok biozöldségnek köszönheti.

Julia Roberts leggyakrabban a kertjében tesz-vesz, és fontosnak tartja az organikus kertészkedés alapjait átadni a gyerekeinek is. A csemeték úgy nőnek fel, hogy tápláló és egészséges termények kerülnek az asztalra a saját kertből. Julia nem aprózza el a dolgokat, még a konyhai hulladékot, nyesedéket is komposztálja. Állítólag az ökogazdálkodást folytató kertjét a malibui háza mögött kell keresni.

Martha Stewart Amerika legnépszerűbb háziasszonya és egyben óriási kertrajongó. A 78 éves egykori modell és színésznő ma már dúsgazdag üzletasszony, aki a kert, a konyha és a kézműveskedés rejtelmeibe vezeti be a követőit.

Károly herceg kertrajongása közismert. A trónörökös (aki talán soha nem lesz király) a növények között találta meg igazán önmagát. Rengeteget tett azért, hogy a kertészkedés népszerű legyen a fiatalok körében is, elkötelezett az organikus termékek, a környezetbarát gazdálkodás mellett. Saját idejéből és pénzéből áldoz régi kertek megőrzésére, rendbehozatalára, de büszkén mutatja be növényritkaságait, üvegházait is.

Ringo Starr a néhai The Beatles tagja komoly kertészember! Virágokat és zöldségeket nevelget a kertjében és rendszeres vendég a különböző kertészeti kiállításokon is.

A gyönyörű, 52 éves Nicole Kidman családjával egy hatalmas farmot birtokol Tennessee államban. A területen biozöldségeket termesztenek, a színésznő számára az egészséges étkezés kulcsfontosságú.

Az angol úriember, Sting helyben termett, egészséges zöldségeket és gyümölcsöket szeretett volna fogyasztani, ezért megvásárolt egy hatalmas területet a toszkán dombok között. Itt saját bio olívaolajat és bort készít. Sokat képezi magát a fenntartható mezőgazdaság témakörében, kitanulta, hogy miként újítsa meg és gazdagítsa a termőföldet.