Frappáns üzenet.

4 évvel azután, hogy II. Erzsébet királynő fellőtte első tweet-jét a Tudományos Múzeumból, most azt Instagram-on is debütált. Erzsébet egy levelet osztott meg a királyi család követőivel, amelyet ükapjának, Albert hercegnek címeztek. A királyi család Instagramján landolt fotó mellé személyes üzenetet fogalmazott. A hosszú, alapos szöveget nem tarkította emojikkal, uralkodóhoz méltón, csak a lényegre koncentrált.

View this post on Instagram

Today, as I visit the Science Museum I was interested to discover a letter from the Royal Archives, written in 1843 to my great-great-grandfather Prince Albert.  Charles Babbage, credited as the world’s first computer pioneer, designed the “Difference Engine”, of which Prince Albert had the opportunity to see a prototype in July 1843.  In the letter, Babbage told Queen Victoria and Prince Albert about his invention the “Analytical Engine” upon which the first computer programmes were created by Ada Lovelace, a daughter of Lord Byron.  Today, I had the pleasure of learning about children’s computer coding initiatives and it seems fitting to me that I publish this Instagram post, at the Science Museum which has long championed technology, innovation and inspired the next generation of inventors. Elizabeth R. PHOTOS: Supplied by the Royal Archives © Royal Collection Trust / Her Majesty Queen Elizabeth II 2019

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily) on

„Ma, amint meglátogattam a Tudományos Múzeumot, érdeklődve fedeztem fel a királyi archívumból egy levelet, amely 1843-ban íródott az ükapámnak….” -kezdte a királynő a posztot. Majd arról írt, hogy a levélben Charles Babbage, akit az első számítógépes úttörőnek tartanak, számolt be legújabb találmányáról az ő ükapjának, Albert hercegnek. A posztot egy fontos üzenettel zárja, amely egyszerre mutatja meg Erzsébet humorérzéket és remek képességét az összefüggések felismerésére:

„Ma abban az örömben volt részem, hogy a gyerekek számítógépes kódolási kezdeményezéseivel ismerkedhettem, és ideillőnek tűnik nekem közzétenni egy posztot a Tudományos Múzeumból, amely régóta támogatja a technológiát, innovációt és inspirálja az újgenerációs feltalálókat.” – ugyan melyik gyerek az, aki nem kap kedvet elmélyedni a tudományban, ha olvassa, hogy a királynő is hajlandó megtanulni a legújabb digitális eszközök használatát?

Az Instagram poszt egyetlen óra alatt 19 000 lájkot gyűjtött be.

Forrás: www.countryliving.com