Putyóka és társai.

Bizonyára sokan gondolnak nosztalgiával a nagymama tyúkjaira vagy a gyerekkori baromfiudvarra, hiszen nem mindenkinek van napjainkban lehetősége szárnyasokat tartani. Mostantól azonban ők is úgy érezhetik majd, minta egyszerre közel 70 tyúk, gyöngytyúk, nyúl, galamb és egy komondor venne őket körbe: elindult ugyanis a hazai tyúk TV.

A Heves vármegyei Bátoron debütált a Henflix nevű YouTube-csatorna, ahol az indulásról szóló sajtóközlemény szerint egy baromfiudvar mindennapjait követhetjük nyomon.

A csatornán két stream található. Az egyiken az udvart lehet figyelni, a csipegető, szaladgáló, kapirgáló tyúkokat. A másik csatornán pedig a tyúkólba nyerhetünk bepillantást, ahol inkább este és hajnalban van nyüzsgés.

A Henflix célja a tökéletes szórakoztatáson túl az ismeretterjesztés, ezért elindult a henflix.hu oldal is, ahol mindenféle érdekes, szárnyasokkal kapcsolatos blogposztot lehet olvasni, de aki akar, közelebbről is megismerkedhet az élőben közvetített csapattal. Szó lesz baromfitörténeti kulturális csemegékről, de a húsvéthoz közeledve a tojás is fókuszba kerül.

A holnapon adományokat is várnak: akár ajándékot is választhatunk, akár a pipiket is megetethetjük támogatásért cserébe.

Érdemes nézni a baromfiudvar cseppet sem unalmas életét, ha szeretnénk megtudni, hogy mivel tölti Aranka, Putyóka vagy épp Erik a mindennapjait.