Eltűnő generáció.

Ernest Horsfall 105. születésnapját ünnepelte 2023. április 21-én. A II. világháborús veterán 1918-ban Nyugat-Yorkshire-ben látta meg a napvilágot. Azóta túlélt 27 miniszterelnököt és 5 uralkodót, minden korból tengernyi emlékkel rendelkezik.

Annak ellenére, hogy 57 évig volt házas volt és született egy fia, valamint egy nővére is volt, ma már sajnos senki sem él a rokonságából. Ezért a születésnapjához közeledve a Királyi Brit Légió felhívást tett közzé, amelyben arra kértek mindenkit, hogy küldjön üdvözlőlapot az ünnepeltnek. A felhívás hatására eddig több mint 4000 képeslap érkezett, egy magától III. Károly, újdonsült királytól.

Horsfall a brit hadseregben szolgált törzsőrmesterként a villamos- és gépészmérnöki osztályban. Miután otthagyta a katonaságot, magánpilótaként dolgozott 50 éven át. Az idős úr annak tudja be hosszú életét, hogy olyan boldogan élt, amennyire csak lehetett, emellett az éles elmét is kiemelten fontosnak tartja.

Ez a generáció sajnos lassan már elfogy, de az ilyen évfordulók mindig alkalmat kínálnak arra, hogy megemlékezzünk a hősiességükről és az áldozatról, amit hoztak.
Ernest le volt nyűgözve a rengeteg születésnapi kívánság láttán. A jeles napon még a barátnője, Margaret is ellátogatott hozzá Izlandról, hogy együtt ünnepeljenek.

Kiemelt kép: SWNS