Áramló kreativitás.

Az írókat úgy képzeljük, hogy titkos szobákban, romantikus fészerben, magányos kuckóban ülnek egész nap és körmölnek. Bár a mai írók vélhetően inkább nagyvárosokban, hétköznapi ember módjára élnek, a történelem során valóban akadtak páran, akik saját menedékben vetették papírra a gondolataikat.

Roald Dahl

Roald Dahl egy apró írókuckót alakított ki az angliai Great Missendenben. A könyvei többségét itt írta, ebben a lakban, ahol képekkel, idézetekkel és fotókkal vette körbe magát. Anyjától örökölt fotelben ült, amelynek hátulján egy lyuk volt, hogy enyhítse a tályog miatti fájdalmát. Emlékek és inspiráló tárgyak borítottak mindent a kis kerti házikóban.

Dylan Thomas

Dylan Thomas író menedéke jelentette a legfőbb inspirációt Dahl számára is. A költőnek a háza közelében egy sziklafal tetején volt egy kis kuckója,  ahol Dahl is meglátogatta az 1950-es években, és annyira lenyűgözte ez a házikó, hogy a magáét is erről mintázta.

Mark Twain

Mark Twain egy nyolcszögletű pavilonban írt, ami New York államban egy látványos magaslati ponton állt és pazar kilátást nyújtott. A házikót az író sógornője építtette azért, hogy Twaint kitegye a lakásból, mivel a férfi láncdohányos volt. A dizájn egy Mississippi gőzhajó kapitányfülkéjére emlékeztetett.

George Bernard Shaw

George Bernard Shaw egészen különleges, forgatható kuckóban dolgozott. Azt találta ugyanis ki, hogy olyan íróhelyet készít, amelyben a nap mindig rásüt. Egy olyan kunyhót építtetett, amely egy körbeforgatható alapra került, és pusztán a válla lökésével mozgásba tudta hozni. Az író az élete legnagyobb részét a szabadban töltötte, de amikor Londonba költözött, nem jutott elég napfényhez, ezért igyekezett változtatni ezen.

Henry David Thoreau

Az amerikai természettudós és filozófus Henry David Thoreau pontosan 2 évet, 2 hónapot és 2 napot töltött egy távoli bódéban, valahol egy Massachusetts állambeli tó mellett, ahol barátja és mentora egy erdőséget birtokolt. Thoreau ezt az időt arra használta, hogy a gyönyörű környezetben megírja első könyvét.

Virginia Woolf

Miután Virginia Woolf és férje megvettek egy 16. századi kúriát az angliai Rodmellben, az írónőnek lett egy kis fából készült tárolója, amit írókuckóvá alakított. Nem volt a legnyugodtabb hely, mellette szólt a templomharang, zajongtak az iskolás gyerekek az utcán, a férje pedig almákat pakolászott a feje felett, a padláson. Télen annyira hideg lett, hogy be kellett húzódnia a házba. 5 évvel később az írónő áttette a székhelyét a kert végébe, a gesztenyefa alá, a templomkert falához.

Henry Williamson

Henry Williamson egy kis fából készült kuckóra költötte az elismerése mellé járó pénzösszeget. Williamson kései könyveinek többségét itt írta, napi 15 órát ücsörögve a kunyhóban. Később, az író halála után a családtagok felújíttatták, majd 2014-ben eladták a kuckót.