Ügyeskezűek, figyelem!

Számos tanulmány ecsetelte már, hogy a kézműves tevékenységek segítenek a szellemi egészség megőrzésében. A kötés ismétlődő mozzanatai például hasonlóan hatnak, mint a meditáció. Egy vizsgálatban számos kötögetni szerető embert kérdeztek meg arról, hogy mit jelent nekik ez a hobbi, és a többségük arról beszélt, hogy relaxáció, pihenés, de emellett segít a szellemi és érzelmi töltekezésben is.

Noha a kötés és a horgolás nem ugyanaz a tevékenység, de az ismétlődő mozzanatokban nagyon hasonlítanak. A horgolásban például most éppen az ételek megörökítése jött divatba, ez a japán amigurumi nevű tevékenységből, az apró tárgyak horgolásából fejlődött ki.

„A horgolás számomra nem csak az alkotás örömét jelenti, de olyan tárgyakat készíthetek, amelyek nem csak engem tesznek vidámmá, de másokat is.” – lelkendezett Lauren Espy, aki már könyvet is írt a tevékenységről. „Szeretek olyasmiket alkotni, amiket a lakásomban kitehetek, vagy ajándékba adhatok. Felvázolom és megvalósítom az elképzeléseimet. A boltom teljes állás, mégsem érzem munkának. Még akkor is általában kötök vagy horgolok, amikor nem eladásra dolgozom. Olyasmi ez a tevékenység számomra, mint egy meditáció.”

https://www.instagram.com/p/BtTnx8vhe1P/?utm_source=ig_embed

Espy most éppen a második könyvén dolgozik.  Nem ő az egyetlen, aki megél ebből a hobbiból, alkotó tevékenységből. Rebecca Reid parányi horgolt ételeit, zöldségeit, gyümölcseit főként gyerekszobákba, babakonyhákba vásárolják. Nem nehéz elképzelni, ahogy a gyerekek örömmel játszanak a mini fánkokkal, sütikkel, tojásokkal, pirítósokkal.

View this post on Instagram

This little friendly donut says "Good Morning!"

A post shared by Rebecca (Aiello) Reed (@babycakesstudios) on

Azonban nem csak a gyerekek rajonganak ezekért a szépségekért, de bizony a felnőttek is! Akár ajándékba veszik, akár stresszlabdaként használják, sőt, dekorációként, üdítő színfoltként is.

https://www.instagram.com/p/BtCT8HhgNgB/?utm_source=ig_embed

Aki kedvet kap a tündéri kis ételek horgolásához, álljon neki bátran! Nem nehéz megtanulni a technikát, az unokák, gyerekek, ismerősök pedig biztosan örömmel veszik majd birtokba a szépségeket.