Nyugdíjazott négylábúak.

Amikor a két koros cica, a 11 éves Mojo és a 16 éves Max a Maryland államban működő Anne Arundel County Animal Control menhelyére kerültek, egyáltalán nem néztek ki jól.

Az idős macskáknak sokkal kevesebb esélyük van az örökbefogadásra, mint a fiataloknak.

Az emberek hosszabb távban gondolkodnak és nehezen szánják rá magukat arra, hogy az állat hátralévő pár évét boldoggá tegyék. Biztos, hogy az elmúlással sem akarnak szembesülni – szeretjük homokba dugni a fejünket a téma hallatán.

Fotó: Facebook/Friends of Anne Arundel County Animal Control, Inc.

A menhelyre befogadott két öreg cica, Mojo és Max a legjobb barátok voltak, de az intézményben mégis külön ketrecbe kerültek a szigorú szabályok miatt. A társak nehezen viselték a szétválást, bár a kóborlás után végre egy kis könnyebbség jött az életükbe.

Egy szép napon azonban egy kedves, idősebb hölgy sétált be a menhelyre és kiválasztotta Mojót. Úgy döntött, hogy örökbe fogadja a szomorú tekintetű cicust. Mojo megmenekült, szerető gazdira, meleg otthonra lelt. A hölgyet azonban nem hagyta nyugodni a gondolat, hogy az öreg barát, Max élete alkonyát egy menhelyi ketrecben fogja tölteni. Minden jel arra mutatott, hogy Mojo is szenved társa hiányától.

A hölgy ezért aztán nem sokkal később visszatért a menhelyre és magával vitte Maxet is.

Fotó: Facebook/Friends of Anne Arundel County Animal Control, Inc.

A két idős egerész most már békében, nyugalomban és melegben tölti a napokat. A képeket nézve egyértelmű, hogy minden és mindenki a helyére került.