Szánjunk időt magunkra.

Nálatok hogy telik a hétvége? Futsz a tennivalók után? És a nyaralás, sikerült magad kipihenned? Vagy épp csak belekóstoltál? Akármennyi időt is tudsz kiszakítani a feltöltődésre, fontos lenne, hogy valóban nyugtató, stresszűző legyen!

Mielőtt belefáradsz a rohanásba, ideje átfutni a valódi pihenés 8 pontját:

1. Húzzuk ki a kütyüket

Ma már ott tartunk, hogy el kell mondanunk: legyen olyan időszak, amikor kikapcsoljuk a mobilunkat, letesszük a laptopot és a TV-t sem kapcsoljuk be! Nem engedjük be a rémisztő híreket, hagyjuk a politikát, a munkát, a sorozatokat, de még a családtagokat is csak személyesen tudjuk magunk mellett ez idő alatt.

2. Olvassunk

Egy jó könyv kikapcsol és elrepít – mégis egyre kevesebbet olvassunk. Fogjunk egy könyvet, heveredjünk egy takaróra, kanapéra, üljünk le egy padra és olvassunk!

3. Szundikáljunk

Felpörgeti a memóriát, csökkenti a vérnyomást – egy kis délutáni szunyókálás kincset ér. A legjobb, ha a szabadban, egy függőágyban vagy nyugágyban tudunk szundikálni.

4. Ússzunk egyet

Az igazán szerencséseknek saját medencéjük van, de azért mi halandók már annak is örülünk, ha akad egy uszoda a közelünkben. Használjuk ki a lehetőséget, menjünk úszni – a legtöbb hely kora reggel nyit és késő estig várja a látogatókat .

5. Sétáljunk fák között

Japánban külön szó van már az erdőben fürdőzésre – a fák között sétálni, létezni igazi feltöltődés. Ha épp nincs erdő a közelünkben, egy kis városi zöld, park, liget, kert is megteszi!

6. Főzzünk-süssünk valamit kedvtelésből!

A konyhában töltött mindennapi idő nem éppen kikapcsolódás, bár van, akit feltölt a főzőcskézés. Állítólag főzés és főzés között is van különbség: ha vacsorát kell összedobnod rohanva, az stresszes, de ha csak a magad kedvéért alkotsz valamit, az még meditatív, felüdítő hatású is lehet.

7. Kössünk valamit

A kötés hihetetlen kikapcsoló, feltöltő, nyugtató, stresszűző és kreatív tevékenység (és még hasznos is)!

8. Lessünk madarakat

Elég hozzá egy távcső, egy kényelmes öltözék és már indulhatunk is a rétre, erdőszélre, parkba megfigyelni a szárnyasokat. Valóságos terápia az: lelassulunk, figyelünk, fülelünk, várakozunk.  Applikáció segítségével akár be is azonosíthatjuk a megfigyelt madarakat, igazi élményt átélve ezzel!