A személyes preferenciák eltérőek ugyan, de mégis vannak alap dolgok, amelyekre az urak vágynak.

Egy nem reprezentatív felmérést követően arra jutottunk, hogy az elvárások, a vágyak nem csak személyenként, de korcsoportonként is változóak. Ahogy idősödik az ember, megváltoznak az igényei és a vágyai is. Most nem a fizikai test iránti elvárásokat vagy klisének számító tulajdonságokat fogjuk boncolgatni, hanem azokat az ábrándokat, amik az idővel jelentősen változnak.

Tizenévesen az ifjak még SOK nőre vágynak. Bontogatják a szárnyaikat, építik az önbecsülésüket, tapasztalatra és sikerélményre vágynak. Könnyen lesznek szerelmesek, rajongásuk tárgyát még könnyen változtatják.

Huszonévesen már kezd körvonalazódni, hogy tulajdonképpen milyen nőt is szeretnének, annak megtalálásának szentelnek több időt. Még ilyenkor is szempont a mennyiség, de egyre nagyobb jelentőséggel bír a minőség is.

Harminc felett már olyan nőt keresnek, akivel nem csak lefeküdni jó, de felébredni is az mellette. Nagyobb hangsúlyt kap a megállapodás lehetősége, a közös fészek építése. Olyat keresnek, akivel ezt megtehetik, akiből akár jó anya is válhat. A valódi társra való igény felerősödik.

Negyvenéves koruk után már átértékelődik sok minden. Sokan túl vannak már több csalódáson, esetleg váláson, talán már gyerekek is vannak. Ilyenkor elkezdik keresni a nyugalmat, a biztonságot. Azt a társat, akivel lehet nevetni, aki megérti őket, aki akkor is ott van, ha fáradtan és nyűgösen érnek haza a munkából.

A bűvös ötvenes kort átlépve lehet, hogy a kapcsolaton eluralkodott a megszokás. Nem jó, de nem is olyan rossz, így vagy beletörődnek az aktuális helyzetükbe, vagy épp ellenkezőleg, éles váltással megjelenik az, amit kapuzárási pánikként szoktak emlegetni. Munkahelyváltás, új frizura, más öltözködési stílus és jóval fiatalabb nők kerülnek képbe. Nem feltétlenül csak azért, mert a fiatal hölgyek formásak és feszesek, hanem mert újra megélhetik azt a sikert, hogy valaki felnéz rájuk. Aki csillogó szemekkel hallgat, aki még nem elégedetlen folyton, és nem mellesleg kívánja a szexet is.

Természetesen kivételek is akadnak szép számmal, de általánosságban elmondhatjuk, hogy a fenti megfontolások lényeges szerepet játszanak az évek múlásával.