Nem csak az lehet gond, ha magas.

Az emberi szervezet lenyűgöző kreáció, mindig az egyensúlyra törekszik, bonyolult mechanizmusok működnek együtt, hogy a test egészséges maradjon.

Azonban az egyensúly néha felborul, és megjelennek a tünetek, például a túlzottan alacsony vérnyomás. A jó hír az, hogy nem kell ezzel feltétlenül együttélni, már apró lépések is jelentős változásokat eredményezhetnek!

Az első lépés indulhat a konyhából, ugyanis a megfelelő ételekkel hatásosan lehet a vérnyomást is szabályozni.

Mit egyen, akinek alacsony a vérnyomása?

  • Fogyasszunk B12 vitaminban gazdag ételeket, például tojást, marhahúst, dúsított gabonaféléket. A túl kevés B 12 vitamin vérszegénységhez, az pedig alacsony vérnyomáshoz vezethet.
  • Igyunk elegendő folyadékot, mivel a dehidratáció csökkenti a vér mennyiségét, ami zuhanást idézhet elő a vérnyomásban.
  • Együnk folsavban gazdag ételeket spárgát, májat, csicseriborsót. A folsav ugyanúgy gondot okoz, ha kevés van a szervezetben, mint a B12 vitamin.
  • Ellenőrizzük a sóbevitelünket! A sós ételek növelhetik a vérnyomást. Együnk füstölt halat, konzervlevest, túrót, olívaolajat.
  • Igyunk édesgyökér teát, ez csökkenti az aldoszteron hormon hatását, ez a hormon szabályozza a só testünkre gyakorolt hatását.
  • A koffein néha jól jöhet. A kávé vagy a tea aktivizálja a szív és érrendszert, növeli a pulzusszámot.