A legszebb ajándékok.

Szerencsére egyre többen gondolják úgy, hogy a legjobb a személyes, egyedi, kézzel készített ajándék. Nem kell boltokba mászkálni, tömegben tölteni az időt, ha előre gondolkodunk és időben nekilátunk a készülődésnek. Ha vannak növénybolond barátaid, családtagjaid, velük igazán könnyű dolgod lesz. Számos apróságot készíthetsz, amivel meglepheted őket. Kezdődhet a kellemes munka?

1. Fűszeres olívaolaj

Remélhetőleg sokan tudják, hogy olívaolajjal sok étel egészségesebben készíthető el. Nagy sikert fog aratni a családod, barátaid körében ez a saját kezűleg készített olívaolaj is. Ha rendelkezel kiskerttel, vagy konyhai fűszerkerttel, akkor ott szedd a hozzávalókat! Már csak egy üveg olívaolajra lesz szükséged az ajándékhoz.

Fotó: Just Putzing

2. Terrárium pozsgásoknak

Ezek az apró kis növényházikók nagyon egyszerűen elkészíthetőek, és rendkívüli népszerűségnek örvendenek. Amíg nem kerül az ajándékozotthoz, légy körültekintő a locsolással, mert azzal tönkreteheted a művet. Csak akkor öntözz, ha a talaj már kiszáradt! Ezek a parányi terráriumok kevés törődéssel is beérik. Akár kamaszoknak is adhatjuk, menő szobadísz is!

Fotó: Greener Environments

3. Lebegő növények

A szakállbroméliák (Tillandsia) a növényvilágban a levegő akrobatáinak számítanak. Különös külsejük igen mutatóssá teszi őket, ugyanakkor nem igényelnek sok gondozást. Mindenféle jópofa tartóban elhelyezhetjük őket, lóghatnak a plafonról, függhetnek a falon, csünghetnek egy csigaházban akár. Szórt fényt igényelnek és hetente egyszer szükséges őket beáztatni kb. 20 percre. Egyéb napokon pedig azt szeretik, ha párásítjuk a környezetüket.

Üvegbe téve fellógathatjuk őket, de készülhet belőlük koszorú és jól mutatnak egy díszgömbben is.

Fotó: Centro Garden
Fotó: The Rainforest Garden
Fotó: Feminine Modern/Michelle-S

4. Fűszerek cserépben

Egyszerű és bájos: a fűszernövények egy dekoratív cserépben mindenkinél nagy sikert aratnak! Kösd át az egészet egy karácsonyi hangulatú masnival és már kész is az ajándék. Akár a cserepet is kidekorálhatod, vagy az alkalomnak megfelelő, ünnepi virágjelölővel láthatod el.

Fotó: precioussister