Brinkmann doktor külön sorozatot is kapott.

1929. április 30-án született Pomeránia területén. A schwerini Népszínházban debütált, majd több német, svájci színházban megfordult, 1964 és 1986 között pedig a bécsi Burgtheater tagja volt.

Az 1970-es években elsősorban olyan televíziós sorozatokban szerepelt, mint a 26 részes A császárnő hírnöke című széria, ahol Rotteck őrnagyot alakította, a veszélyes jelenetekben sem használva dublőrt. Játszott még a Sergeant Berry című sorozatban is, de azt 12 rész után otthagyta, mivel attól tartott, ez a szerep negatív kihatással lehet karakterszínészi hírnevére.

Az igazi sikert A klinika c. sorozat hozta meg, amelyben 70 részen keresztül alakította Brinkmann professzort.

A kedves, nyugodt doktort a magyar nézők is szívükbe zárták, életét hétről-hétre követték. Wussow-ot a bécsi Burgtheater szabadságra engedte, ám a sorozat óriási sikere folytán már nem tért vissza a színházhoz. Kerek 28 millió néző kísérte figyelemmel akkoriban a sorozatot, ami hihetetlen mértékű népszerűséget biztosított számára. 1996 és 2003 között újabb 23 részre szerződött, a Kórház a pálmák alatt című sorozat Brinkmann professzor életének további epizódjait mutatta be.

Wussow egyébként nem csak nem csak színész volt, de festett, és szinkronizált is.

Összesen négyszer nősült, gyereki közül kettő, Barbara és Alexander színészek lettek, őket A klinika-ban is láthattuk. Utolsó éveiben demenciával küzdött, idősotthonban, majd kórházban ápolták, 2007 június 19-én hunyt el.