Inkább új karrierbe fogott.

Az emberek többsége alig várja, hogy nyugdíjba menjen és pihenéssel töltse a napjait. Nem úgy Phil Hodgson, aki már évtizedek óta felhagyhatott volna a munkával, mégis a mai napig lejár dolgozni.

A most 102 éves világháborús veterán köszöni, de nem kér a nyugdíjból. Ő nem vágyik pihenésre, sokkal inkább aktivitásra és tevékeny napokra. Noha 1962-ben Phil is nyugdíjba vonult, egy kis idő múlva úgy érezte, hogy halálra unja magát. Ezért elhatározta, hogy új hobby után néz és új területtel ismerkedik meg.

Phil egyébként 1934-től kezdve borbélyként dolgozott, majd a háborúban harcolt, utána pedig a szakállnyírás mellett területi képviselőként vállalt másodállást.

Amikor a 60-as éveiben nyugdíjas lett, hamar új elfoglaltságot talált magának, felfedezte ugyanis, hogy szenvedélyesen rajong a fa megmunkálásáért.

Az idős férfi jelenleg Sydney déli részén dolgozik, egy olyan üzemben, ahol gyerekjátékokat javítanak és készítenek. A műhelyben ő a legidősebb, de a többiek sem fiatalok, ez ugyanis egy kifejezetten idősebbek foglalkoztatására alapított központ. Az innen kikerülő tárgyakat rászoruló családokhoz juttatják el.

Phil felesége 5 éve meghalt, azóta a szenior egyedül él. Most azzal tölti a napjait, hogy miniatűr babaház bútorokat fabrikál, picike asztalokat, ágyakat, még vállfákat is. A nyugdíjról pedig hallani sem akar!