Váltakozó színű sorok.

Az egyik nap ragyogóan süt a nap, másnap jégeső veri az ablakot: lassan már lehetetlen követni az időjárás szeszélyeit.

Egy lelkes brit hölgy elhatározta, hogy kezébe veszi a dolgokat és vizuálisan is megjeleníti városkája időjárás-változásait.

Ennek érdekében Josie George elővette kötőtudományát, és olyan sálat kezdett készíteni, amelyiken mindegyik sor egy-egy nap hőmérsékletét és időjárását mutatja meg. Ez a fajta ’kötött meteorológiai kép’ hamar népszerűvé vált. Miután az ötletet a Twitteren is bemutatta, sorban jöttek a követők, akik sálakat vagy takarókat kezdtek gyártani hasonló elv alapján.

Azonban ezen belül mindenkinek megvan az egyedi ötlete arra, hogy miként jelöli az időjárást. George például egy sort a hőmérséklet (általa választott) színével köt végig, majd egy másikban azt jelzi, hogy az adott nap emellett mennyire volt felhős, napos, esős vagy havas. Az alkotásnak csak a képzelet szabhat határt. Egy nő például az évszakokat is jelzi a meleg holmikban, más pedig négyzetek segítségével visz bele plusz információt.

George számára a kötögetésnek dupla haszna van.

Nem csak abban segít, hogy kiélhesse a napi kreativitás iránti igényét, de jobban ráirányítja a figyelmét arra is, hogy megfigyelje az időjárást, a körülötte lévő világ változásait. Számára egyre fontosabb, hogy ne nézzen félre a globális klímaváltozás kérdésében és figyelemmel kísérje a bolygónkat érintő változásokat.

View this post on Instagram

January ✅ : Feeling a little down today. 😔Sleep has been an issue lately – can’t fall asleep, can’t stay asleep, take your pick. Ah, the joys of mid-life!🧑🏻‍🦳 : I did manage to get caught up on my winter #temperatureblanket, so we’re officially on to February! A small victory to start my Tuesday 🏆(plus, my new stripey socks make me smile so double-win) 😄 : What goals do you want to get accomplished today? : : : : : #tunisiancrochet #tunisiancrochetersofinstagram #crochet #crocheting #crochetersofig #instacrochet #makersgonnamake #mymakerlife #mycrochetlife #lovecrochet #fiberarts #yarnlove #crochetersofinstagram #makersgonnashare #makersofinstagram #makersofig #handmadehappiness #crocheteveryday #makerlife #yarnlover #crochetaddict #crochethello #moderncrochet

A post shared by Amy | Crochet + Yarn Love (@crochet_hello) on

Ez a takaró vagy sál ráadásul tökéletesen személyre szabható!

Akad, aki a szivárvány minden színét beleszövi, más egyetlen szín különböző árnyalatait választja a kötögetéshez. Persze akadnak olyan régiók, ahol szinte egyszínű lesz a sál vagy a takaró, mert nincs nagy hőingadozás, a napok majdnem egyformák. Válasszunk színpalettát és kezdjünk neki, így hamarosan számunkra is nyilvánvaló lesz, hogy mennyire érinti a lakóhelyünket a globális klímaváltozás!