A Kaukázus gyöngyszeme.

Gergeti falvacskája mellett találjuk a gergeti Szentháromság templomot. Az épület varázslatos környezetben, a Kazbek-hegy csúcsán fekszik, a Kaukázus egyik legszebb és legmagasabb hegyének tetején. Az 2170 méteres magasságon emelkedő templom Grúzia (mai nevén Georgia) szimbóluma.

Nem véletlenül a kirándulók kedvelt célpontja: a szentélyhez 3 órán keresztül kell meredeken felfelé mászni. A kényelmesebbeket fél óra alatt egy helyi sofőrök terepjáróval viszik fel a kanyargós utakon.

Gergeti Trinity Church

A hegyhez kötődő monda szerint, amikor Prométheusz az istenektől ellopta a tüzet az emberek számára, Zeusz a Kazbek-hegy tetején láncoltatta le. Prométheusz máját Ethon óriási sas tépte, de reggelre mindig visszanőtt. 30 év múlva Héraklész lelőtte a madarat és kiszabadította Prométheuszt.

Holy Trinity Church, Gergeti

A grúz ortodox és apostoli templom a 14. században épült, és ez az egyetlen keresztkupolás templom a régióban. A tbiliszi perzsák inváziója alatt, a 18 században értékes relikviákat rejtettek ide Mtskheta-ból, többek közt Szent Nino keresztjét. Szent Nino, egy római tábornok lánya volt és Grúziában hozzá kötik a kereszténység felvételét.

Gergeti Trinity Church of Kazbegi

Gergeti Trinity Church II

A szovjet időkben minden vallási tevékenységet tiltottak, de a templom kedvelt turista látványosság maradt.

Georgia on my mind

Georgia on my mind

Gergeti Trinity Church in Kazbegi

Gergeti Holy Trinity Church, Mount Kazbeg

Gergeti Holy Trinity Church, Mount Kazbeg

Tsminda Sameba - Georgia