Új hobbi.

Chen Lie 60 évesen kapott agyvérzést, mindenféle előjel nélkül. Azonban a jobb oldalának átmeneti lebénulása tette lehetővé azt, hogy felfedezze a bal oldalának nem mindennapi tehetségét.

Felépülése első lépéseként újra kellett tanulnia szinte mindent, a fogmosástól a ceruzafogásig. Mindezt bal kézzel, ami igen frusztrálttá tette, mivel az volt az ügyetlenebbik keze.

Egy napon unatkozott, ezért életében először a bal kezébe fogta az unokája festőecsetét és megpróbált színeket felvinni egy vászonra. Noha soha életében nem festett és egyetlen napot sem töltött a gyakorlással, kiderült, hogy bájos tájképeket tud megjeleníteni a festővásznon.

A 2017-es agyvérzést követően Chennek alkalma nyílt egy olyan terápiában is részt vennie, ahol egy robotkart próbálhatott ki. Ez a kar lehetővé tette, hogy a kis mozdulatokat sokszor ismételje, így gyorsabban visszanyerve a mozgását.

A nő már több mint 500 festményt készített, ezeket a Facebook oldalára teszi fel, hogy a képek segítségével felhívja a figyelmet a betegségre és segítse az átesettek gyógyulását. Ugyanakkor egy szervezet segítségével árverésen pénzt is gyűjt a betegek részére.

Hello everyone. I hope everyone have a good day.
Like I promised to post the painting everyday during the
Stroke…

Közzétette: Stroke of Hope by Chen – 2021. május 7., péntek

Kezdetben csak ötletszerűen festett, majd egyre többet hozzáolvasott, tanult a színekről, egyre tudatosabbá vált. Az agyvérzésen átesetteknek jót tesz, ha az agyukat is használják, nem hagyják pihenni, folyamatosan gondolkodnak, új dolgokat tanulnak.

Chen lánya, Liana soha nem látta az édesanyját festeni, így most különösen örül annak, hogy az asszony ekkora örömét leli az új hobbijában. Chen már kora reggel a festőállvány előtt ül, ugyanannyit fest, mintha teljes állásban dolgozna valahol.