Magány ellen.

Az angliai Romford Grange Care idősotthonba szokatlan látogatók érkeztek: egy csapat törpespicc és angol bulldog kölyök. A felvételeken látható, hogy az idősek milyen örömmel fogadták az apró szőrös állatokat. Megható látni, hogy azok a szeniorok, akik mozgásukban már korlátozottak, szinte egész nap csak ülni tudnak, milyen mosolyogva simogatják, dögönyözik a tündéri kutyusokat, akik nyalogatással viszonozzák a törődést.

A rendhagyó látogatást Larry Cooley, a The Bully Ranch tulajdonosa szervezte egy projekt keretében. A kezdeményezés személyes indíttatású, a 34 éves Larry maga bonyolította le ezt a kirándulást, hogy napsütést csempésszen az idősotthon lakóinak életébe. A fiatalember elmondása szerint őt a nagypapája nevelte fel, ezért mindig is kiemelt figyelemmel és tisztelettel, segítő kezekkel fordult az öregek felé.

A kutyáknak csodálatos képességeik vannak: csökkentik a szorongást, segítenek a depressziós, stresszes embereken, megnyugtatják őket, oldják a magányt, sőt, akár a fizikai fájdalmat is mérséklik.

A pandémia alatt a korlátozások, a látogatási tilalom különösen drámaian érintette az idősotthonok lakóit. A magány érzése fokozódott, hiszen a családtagok, barátok hiánya nagyon nehéz 2 évet eredményezett számukra.

Kiemelt kép: SWNS