Kacsaparadicsom.

Phil Garner egy horgásztónál talált rá egy alig egynapos, elárvult tőkés récére, de sehol sem látta a madárka mamáját. Órákon át próbálta a kiskacsa szüleit megkeresni, de végül egy szakembertől megtudta, hogy a vadonban nem maradna életben az apróság így, magára hagyatva. Nem volt mit tenni a hideg, fagyos napon, Phil a kabátja zsebébe rejtve hazavitte az aprócska állatot.

A 67 éves férfi és neje, Julia végül Freda-nak nevezte el a szárnyast. A réce hamarosan otthonra talált a pár angliai házában.

Julia elmesélte, hogy a férje daganattal küzdött, amikor rátalált Fredára. Úgy véli, hogy a madár egy őrangyal, hiszen elérte, hogy a férfi a gondozására fordítsa az energiáját és ne hagyja el magát. Freda volt az, aki segített túlélni a nehéz időszakot.

Fotó: SWNS

Idővel megengedték, hogy a réce a nappaliba, a konyhába és a kertbe is bemehessen és lehetővé tették, hogy úszkáljon a kerti tavacskában. Nem telt el sok idő, szoros kötelék alakult ki a kacsa és megmentői között. Freda egy dobozban aludt az asztal alatt, de csak akkor, ha valamelyik pótszülő is mellette volt, különben sírni kezdett, így azok felváltva szundikáltak a közelében.

A madarat az állateledelboltban vásárolt lárvával etették egészen addig, amíg múlt októberben el nem tudott repülni. Előtte hetekig hallgatta a helyi tavon más kacsák beszélgetését. Kissé szomorú volt a nap, amikor elköszönt, de ugyanakkor megkönnyebbülést is jelentett, hogy a sok munka meghozta a gyümölcsét, a  tőkés réce újra repülni tudott.

Néhány hónappal később azonban óriási meglepetés érte a házaspárt, amikor áprilisban Freda jelent meg az ajtajuk előtt a vőlegényével és 11 fiókájukkal, akikkel sátrat vertek a kertben.

Phil valahol reménykedett benne, hogy Freda egyszer visszatér, mert tudta,hogy a madarak örökké emlékeznek az emberükre.

Fotó: SWNS

Persze ez egy madárról 11-re átállás káosznak bizonyult. A cuki kiskacsák mindenhol ott nyüzsögnek. Szükségük van vízre, hogy fürödhessenek. A házaspár kénytelen volt kádakkal telepakolni a kertet, minden úgy festett, mintha bomba robbant volna. Ugyan az elől lévő tavacskába is bemehetnek, hátul is készült számukra egy kis kacsaúsztató, ahol férgekkel, kukoricadarával, lárvákkal etetik őket. Phil arra számít, hogy a páros, Fred és Freda pár hónap múlva visszatér a vadonba a csemetékkel együtt. Ha nem, akkor egy olyan közeli tóra viszik el őket, amely biztonságosnak tűnik, kerítéssel körbekerítve élhetnének ott tovább.

A kiemelt kép illusztráció.