Hagyjuk már a kort!

Lyn Slater a Fordham Egyetem professzora. Egy napon, miközben a New York-i Divathétre tartott, néhány barátjával megállt ebédelni a belvárosban.

Hirtelen egy csapat külföldi újságíró kezdett köré gyűlni – mint később kiderült, összetévesztették őt egy divatikonnal, ezért rohamozták meg.

A nő, aki hamarosan egy csapat érdeklődő gyűrűjében találta magát, később blogjában számolt be arról, miként vált véletlenül divatikonná.

Slater sosem hagyta, hogy az határozza meg az öltözködését, hogy mik a társadalmi elvárások, vagy éppen mennyi idős. Mindig fellépett az idősek diszkriminációja ellen, legyen szó akár divatról, akár másról.

A tanárnő úgy véli, hogy azt kell viselnünk, amiben kényelmesen érezzük magunkat, függetlenül attól, hogy hány gyertyát fújtunk már el a tortánkon.

„A divat és a stílus az, ami segít nekem harcolni a korral érkező láthatatlanság ellen.”

Egyszer egy újságíró megkérdezte, hogy mi a véleménye arról, hogy mindenki öltözzön a korának megfelelően, és Slater igen frappáns választ adott: „Arra használjuk a szavakat, hogy kontrolláljuk az emberek viselkedését. Ez a frázis arra való, hogy az idős nőket a helyükre tegye…“

„Biztos vagyok benne, hogy ha kényelmesen érzed magad a ruháidban, teljesen irreleváns, hogy mennyi idősnek érzed magadat.”

Miután így véletlenül „felfedezték”, Slater modellszerződést kapott az Elite London ügynökségtől. Azóta már az Uniqlo és a Mango kampányában is szerepelt.

Instagram oldalán pedig több mint 132 000 követője van. Az biztos, hogy igazi jelenség, muszáj odafigyelni rá, bármit is visel!