Mozgás egy életen át.

Két nyugdíjas tanárnő: Madge Brown (101) és Sheila Gordon (94) különleges elismerésben részesült: tiszteletbeli diplomát kaptak. A tündéri asszonyok még az 1930-as és 40-es években jártak főiskolára, de akkor nem kapták kézhez a diplomájukat. Abban az időben a tanárjelöltek 2-3 éves kurzusokat teljesítettek, amit később főiskolai vagy egyetemi képzéssé nyilvánítottak. Akkor, amikor ő jártak viszont még a képzés végén nem kaptak diplomát.

Így amikor Madge és Sheila végeztek a Nonigtoni Testnevelési Főiskolán, még nem ugyanazt az elismerést érte a tudásuk. Most a Londoni Egyetem egy kedves gesztussal megköszönte nekik a több évtizedes munkásságukat, egy diplomával koronázva a pályafutásukat.

Madge még 1938-ban kezdte el a 3 éves iskolát, de egy évet halasztott, mivel ápolóként dolgozott a fronton, miután kitört a háború. Végül 1942-ben végzett.

Nagyon szeretett tanítani annak ellenére, hogy például az egyik hockey óráját a háború repülői és a bombázások szakították félbe. Emlékei szerint, amikor meghallotta a zajt, a sípjába fújt, mindenki fedezékbe rohant, majd amikor elmúlt a veszély, egy újabb sípszó után folytatódott az óra.

Sheila – aki szintén a Wight szigeteken él, ahogy Madge is – 1946 és 49 között járt ide, amikor a harcok már véget értek. Az ő kedvencei a csapatsportok voltak.

A képzés egyébként rendkívül kemény volt, még boncoláson is részt kellett venniük, hogy jobban ismerjék az anatómiát. Tanítani mindketten imádtak, a tanítás önbizalmat adott, élvezték minden percét.

Fotó: SWNS

Az ünneplés során felelevenítették az emlékeket, visszatekintettek a régmúltra, képeket nézegettek és egy finom tortát is elfogyasztottak. A mozgás szeretetéről meséltek, Madge például a mai napig tornázik és úszik. Le a kalappal a hölgyek előtt!

Kiemelt kép: SWNS