Helló, szobafogság!

Nem élnek jó napokat a gyönyörű tengerpartjairól és nyugdíjasparadicsomairól ismert Florida állam lakói: milliónyi béka lepte el a környéket. A nyálkás állatok mindent beborítanak: ott vannak a medencékben, a kertekben, és ott ugrálnak a járdákon, az utakon is. „Nem lehet végigmenni a füvön úgy, hogy ne tapossunk rá egyre sem” -panaszkodnak a lakosok.

https://twitter.com/WPTV/status/1108382172589838336?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1108382172589838336&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.washingtonpost.com%2Fscience%2F2019%2F03%2F25%2Fflorida-neighborhood-besieged-by-thousands-poisonous-frogs-covering-every-square-inch%2F

A varangy invázió Miamitól északra, Palm Beachen kezdődött. A beszámolók szerint főként kisebb példányokat látni, amelyek a szakértők szerint a heves esőzések és az enyhe tél következtében dönthettek úgy, hogy vándorlásba kezdenek.

A szakemberek máris figyelmeztettek, hogy az óriásvarangyok mérgezőek, a gyerekeket és a kisebb házi állatokat ezért javasolt távol tartani tőlük.

Az állatok ugyanis tejszerű anyagot választanak ki a fejükből, ha fenyegetve érzik magukat, amely bőrirritációt okoz. Ne feledkezzünk el az idősekről, akik könnyen elcsúszhatnak, eleshetnek a síkos, nyálkás állatokra lépve.

Ügyelni kell a négylábúakra is, a macskák, kutyák lenyelhetik a kétéltűeket, ezért számukra is óriási veszélyt jelentenek.

Ez a varangyfaj egyébként őshonos az Egyesült Államokban, de Floridába csak 1955-ben, egy baleset következtében került be, a Miami reptéren egy állatkereskedő pakkjából mintegy 100 példány szabadult ki véletlenül.

A lakosok most nem tudnánk mást tenni, ülnek a 4 fal közt és várják, hogy a békák tovább ugráljanak.

Forrás: www.washingtonpost.com