Őrzi a szentírást.

A Guangsheng templomhoz tartozó Feihong Pagoda Kína egyik legkülönlegesebb látnivalója. A pagoda Shanxi provinciában kapott helyet, a régió bővelkedik kulturális és történelmi kincsekben.

Noha a templom és pagoda gazdag múltra tekint vissza, ami igazán híressé teszi az az épület külseje, a különféle színű kerámiakkal borított falak.

A helyiek emiatt Repülő Szivárvány Toronynak is nevezik. A templom különböző kínai dinasztiák keze nyomát viseli magán. Noha az építése már 147-ben elkezdődött, a Feihong Pagoda csak a 16. század elején készült el mellé.

A Guangsheng templom 3 eltérő részből áll: a Felső templom, az Alsó templom  és  Vízisten temploma. A leginkább figyelemreméltó része a Felső templom, amely a pagodának is otthont ad. A pagoda építése 1516-ban kezdődött és 11 éven át tartott a Ming dinasztia uralma alatt. A mázas kerámiák azonban csak kb. egy századdal később kerültek rá.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

少 龍 (@shaolongw) által megosztott bejegyzés

A Feihong Pagoda közel 50 méter magas és egyike az 5 még fennálló buddhista pagodának.

A kerámiacsempék 5 különféle színben pompáznak és a szentély belseje is több száz színes kis szobrot rejt. Ami annyira jelentőssé és értékessé teszi a pagodát, az az a részletes és bonyolult kivitelezés, ami szinte minden egyes elemen megfigyelhető. Különösképpen a szobrokon, amelyek buddhista alakokat és állatokat örökítenek meg. A pagoda egy ősi kincset is rejt,  a “Zhao Cheng Jin Zang” szentírást. Sokan úgy vélik, hogy ez a szentírás egy fametszetre nyomtatott könyv első kiadása. A szentírás összesen 6980 tekercsből áll.