Maradjunk formában!

Dinkie Flowers egyike azon angol nőknek, akik már 100, sőt 101 gyertyát is elfújhattak a tortájukon. A korából évtizedeket is letagadhatna és azt is elárulta, hogy miért: egyetlen napot sem tud tánc nélkül elképzelni.

Szerinte a tánc az, ami őt fiatalon, boldogan és egészségesen tartja.

Dinkie úgy gondolja, hogy bármennyire is keményen hangzik, de tényleg sosem késő elkezdeni. Ő maga korábban profi táncos volt és még ma is csodálatos alakkal rendelkezik. Persze tesz is érte, nap mint nap a formáján dolgozik.

Az asszony egyébként 3 éves volt, amikor táncolni kezdett és még mindig naponta tart órákat a saját tánciskolájában. Mindenkinek azt tanácsolja, hogy táncoljon, hogy a testét és a szellemét fiatalon tartsa. Elkötelezett abban, hogy minél több embert meggyőzzön: ha egy tanártól megtanuljuk a helyes mozdulatokat, mi is örömmel vetjük majd bele magunkat a táncolásba.

Dinkie minden nap lejár a táncstúdióba, egyszerűen képtelen tánc nélkül élni.

A mozgás remekül karbantartja a testét, ami ma is rugalmas, hajlékony. Véleménye szerint az emberek rengeteget ülnek, egész nap alig mozognak. Pedig nagyon fontos lenne felállni, tenni valamit magunkért.

A matrónának egyébként egy gyermeke van, de már négyszeres nagymama. A Sussex-ben élő nő állítja, hogy addig nem fog leállni a tánccal, amíg el nem viszik egy koporsóban.

Dinkie a Tv-ben is bemutatkozott néhány éve, amikor 98 éves volt és sztepptáncolt egy műsorban.

Kiemelt kép: SWNS