Felejtsd el a rezsit!

Állítólag olcsóbb, de mindenképp mókásabb élete van a nyugdíjas párnak, amióta hajókon tengetik a mindennapjaikat. A házaspár mindenét eladta, hogy a pihenés éveit óceánjárókon tölthesse.

A floridai John és Melody Hennessee azt tervezik, hogy az életük hátralévő részét hajókon utazgatva töltik.

A 76 éves férfi és 64 éves párja szinte mindenüket pénzzé tették, amikor 3 évvel ezelőtt nyugdíjba vonultak. Először lakókocsival járták az országot, ám egy idő után belefáradtak a vezetésbe, ezért inkább hajóra szálltak. Az ötletet az adta, hogy megláttak egy hirdetést egy 274 napos Royal Caribbean hajóútról. Azóta pedig végtelenül kisimultak, hiszen nem csak beutazhatják a nagyvilágot, de állításuk szerint még spórolnak is, mivel ez az életforma sokkal olcsóbb, mint a szárazföldi élet.

Most csak a hajóért kell fizetniük, emellett pedig telefonszámlájuk van és a bankkártya használatért fizetnek még. Nincs azonban közös költségük, hitelük, rezsiszámlájuk. Sőt, a gépjármű-, az ingatlanbiztosítást és az egyéb fenntartási összegeket is elfelejthetik. Egyre biztosabbak benne, hogy a hajókázás és a vízi élet olcsóbb, a számításaik szerint nagyjából a fele a szárazföldinek.

A házaspár egyelőre 2024 decemberéig foglalt le hajóutat, de hosszabb távra is vannak terveik.

Mivel a Villa Vie hajózási cégnél tisztában vannak azzal, hogy egyre többen szeretnék a vízen élni az életüket, és apartmanokat értékesítenek, ami a Hennessee házaspárt is érdekli. Mindenképp terveznek egy kabint vásárolni, ami az otthonuk lehet. Noha a kabinok egyáltalán nem lesznek olcsók (kb 34 millió Ft és 2,7 millió Ft havidíj), várhatóan a lakók harmada állandó lakos lesz. A lakosztályokhoz kis teakonyha és kihúzható vendégágy is tartozik majd.

Olcsóbb és izgalmasabb nyugdíjas évek? Körbe-körbe a nagyvilágban, miközben minden látnivaló „házhoz jön” – lehet, hogy egy új időskori életforma van kibontakozóban?