Igaz ez a fizikai és lelki állapotunkra egyaránt!

A körülményeinket nem mindig mi határozzuk meg, de a hozzáállásunkat igen! Ezért lehetséges az, hogy van, aki végtagok nélkül is teljes életet él, míg mások ép végtagokkal és ideális körülmények között is csak boldogtalanul panaszkodnak.

Mintha az idő múlása egyenes következménye lenne a kötelező szenvedésnek. Igazából mindenkinek megvannak a maga problémái kortól és nemtől függetlenül. Igen, azoknak is, akikről mindenki azt hiszi, hogy “nekik semmi problémájuk nem lehet, csak megszületni volt nehéz”. Az viszont, hogy mosolyogva cipeled a kereszted, vagy vonszolod magad önemésztő módon, az már rajtad múlik! Mindenből meg kell próbálni kihozni a legjobbat, ezzel tehetjük a legtöbbet magunkért. Nem muszáj beletörődünk az áldozat szerepébe, elhagynunk magunkat; igenis meg lehet mutatnunk a világnak, hogy a kor csak egy szám!

Ezt tette Rafael Vera is, aki 72 évesen fiatalokat meghazudtoló fizikai erőnlétnek örvend. Derűs hozzáállását pedig mi sem bizonyítja jobban, minthogy partner volt egy kísérletben, ami a fiatalok idősekhez való hozzáállását vizsgálta egy konditeremben. Melegítőt és álpocakot húzott, majd besétált az előítéletes fiatalok kereszttüzébe. Bár a videó spanyol nyelvű, az arckifejezések és a végeredmény önmagukért beszélnek: