Az országos juttatás még várat magára.

Támogatást kaphatnak a nyugdíjasok idén húsvétra – ez azonban nem egységes, és nem mindenkit érint. Az önkormányzatoktól függ, hogy mivel kedveskednek, miként támogatják az ünnep alkalmából a nyugdíjasokat.

A makói önkormányzat például Edenred utalványokat oszt, a 10 ezer Ft értékű utalványt minden 70 év feletti lakos megkapja.

Ezt számos helyen elfogadják: hideg- és melegétel mellett háztartási és vegyi árura, gyógyszertári termékekre, ruhaneműkre, sportszerekre, szépségápolási termékekre és műszakik cikkek vásárlása esetén is felhasználható, továbbá éttermekben is lehet vele fizetni.

Dunaújvárosban is várhatják a postást a nyugdíjasok.

Egy 2015-ös helyi rendelet szerint hivatalból karácsonykor és húsvétkor annak jár a támogatás, akinek a nyugdíja nem haladja meg az öregségi nyugdíjminimum hétszeresét, azaz 199 500 forintot – ők most 5 ezer Ft-ot kapnak.

Esztergomban a 70. életévet betöltő esztergomi lakóhellyel rendelkező személyek, valamint a kérelmező nagycsaládosok részére 5 ezer forintos vásárlási utalványt biztosítanak.

Budapesten a XIII. kerületben nem csak a nyugdíjasok, hanem minden nagykorú kap ún. sonkautalványt 3 ezer Ft értékben – ezt április 10-20. között a partnerkártyával (legalább 15 ezer kerületi lakos) rendelkező, 18. életévüket betöltött, regisztrált kerületi lakosok a Lehel Csarnokban a kijelölt hús-, hentesáru boltokban válthatják be.

Az I. kerületben a 80 év felettieket, a rászoruló nyugdíjasokat és nagycsaládosokat támogatják, mégpedig 8 ezer Ft-tal.

Biztosnak tűnik, hogy idén is kapnak extra juttatást a nyugdíjasok a kormánytól, de ennek bejelentése egyelőre várat magára.

További információ: www.napi.hu