Hideg lesz a tél?

A szakemberek szerint az idei télen extrém hidegbetörésekre is számítanunk kell, így nem elképzelhetetlen, hogy több tüzelőanyagra lesz szükségünk. Ezt jelzi előre, hogy az eddig megfigyelt mértékhez képest rekordlassúsággal jegesedik az Északi-sarkvidék.

Az elmúlt években számos vásárlót vertek át a hirdetésekben alacsony árat ígérő, majd fizetés után az áru leszállítása nélkül kámforrá váló csalók. A tűzifavásárlás kockázatos dolog, különösen az egyedül élők, idősebbek számára. Nem beszélve arról, hogy az így feltornázott árak a tisztességes erdőgazdálkodók, kereskedők munkáját is jelentősen megnehezítik.

Egy új felülettel most könnyen átlátható és biztonságos módon juthatunk tűzifához.

A ’Tűzifát okosan’ hirdetési felület (tuzifatokosan.nebih.gov.hu) létrehozásában a Nébih (Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal) szakembereit kettős cél vezérelte. A vásárlók a felületen megtalálhatják a lakóhelyükhöz legközelebb eső kereskedőket, ezáltal is minimalizálva a szállítási költségeket.

A Pilisi Parkerdő szakemberei is időben felkészültek a többlet tűzifaigény kielégítésére. A pandémiás helyzetben kiemelt jelentősége van annak, hogy akár webshopon keresztül is lehet a Parkerdőtől tűzifát vásárolni.

A faanyag a fenntartható erdőgazdálkodásnak köszönhetően megújuló energiaforrás. A faanyag értékesítéséből származó bevétel voltaképpen befektetés a jövőbe, egyúttal az erdők védelmének és fenntartásának nélkülözhetetlen biztosítékát jelenti.

Idén már akár személyes kontaktus nélkül, webshopon keresztül is tüzelőhöz juthatunk: tuzifashop.parkerdo.hu.

Az erdőgazdaságoktól származó tűzifa garancia arra, hogy a vásárló valóban a kifizetett mennyiséget kapja kézhez, hiszen köbméterben történik az elszámolás, nem pedig súly alapján, ami nedves fa esetében sokkal nagyobb értéket mutat. Az állami erdőgazdaságok minden esetben számlával és szállítójeggyel igazolják, hogy legálisan kitermelt fát vásárol a vevő. Ez azt is jelenti, hogy a faanyag fenntartható erdőgazdálkodásból származik, ahol minden fa utánpótlása biztosított.

Forrás: parkerdo.hu