Kénes csemege.

Japánban, a Hakone városa mellett fekvő Owakudani aligha nevezhető ideális turista célpontnak. A hatalmas kráter kb. 3000 évvel ezelőtt alakult ki, a Mount Hakone kitörését követően. Owakudani még mindig aktív, forrásban lévő, kénben gazdag vízzel és szellőzőnyílásokkal, amelyeken keresztül vízgőz és gázok, pl. hidrogén-szulfid és kén dioxid gőze távozik. Az egész területen rothadó tojás bűzét érezni, és valójában a tojások azok, amelyekért a turisták felkeresik a fortyogó völgyet.

Owakudani fekete tojásai, a ’Kuro-tamago-k’ hagyományos tyúktojások, amelyeket keményre főzött a természetes forró víz. A vízben található kén a tojások héját feketére színezi és sajátos szagot is kölcsönöz neki. A helyiek szerint, ha megeszünk egy ilyen tojást, az 7 évvel hosszabbítja meg az életünket.

Fotó: Maryline P/Flickr
Fotó: Chris Ballard/Flickr

A tojásokat a domb tetején főzik, ez a hely egy kilométeres gyaloglással elérhető, de akár kötélpályán is mehetünk. Lenyűgöző innen a kilátás a Fujira is. A tojásokat itt helyben fogyasztják el a látogatók, a forrás mellett, miután a kis faasztalokon megpucolták őket.

Fotó: er Guiri/Flickr
Fotó: river seal/Flickr
Fotó: Alpha/Flickr