Ezek voltunk mi, fiatalon.

2021-ben nyílt meg a Budapest Retro Élményközpont, amely a belvárosban várja a látogatókat. Az 1960-1999-ig tartó időszakot felölelő interaktív kiállítás igazi szórakozást ígér az egész családnak. A korszakot átélőkben nosztalgikus érzéseket kelt a gyerekkoruk, fiatalságuk iránt, az ifjabbaknak pedig segít megmutatni, hogy miként éltek a mindennapokban a szüleik, nagyszüleik.

A 3 szintes létesítményben rengeteg élmény vár: kipróbálhatjuk,hogy milyen egy Lada rendőrautóval járőrözni a Gazdagréti lakótelepen a Szomszédok teleregény idején, megnézhetjük, hogy mit vitt magával az űrbe Farkas Bertalan, korabeli vicceket vagy kabarékat hallgathatunk a telefonfülkékben, vagy kipróbálhatjuk a bemondók munkáját a korabeli Híradó stúdiójában. Kvízek és játékok segítségével tesztelhetjük, hogy mi mindenre emlékszünk, telefonálhatunk tárcsás készülékkel, felpróbálhatjuk a susogós melegítőt, de beleshetünk egy hamisíthatatlan korabeli lakás nappalijába is.

A bisztróban a retro slágereket játssza a zenegép, megkóstolhatjuk a klasszikus melegszendvicset vagy a Bambit is. Az ajándékboltban pedig beszerezhetünk egy kutyanyelves perselyt vagy egy bájos moncsicsit.

Az Élményközpont megnyitását többéves gyűjtögető munka előzte meg, amelynek során sikerült például kultikus fényfeliratokat is megszerezni és rengeteg felajánlás érkezett magánszemélyektől is.

Budapest Retro Élményközpont

  • Az Élményközpont a hét minden napján 10-20 óráig (belépés 19 óráig), a Bisztró 10-22 óráig tart nyitva.
  • Cím: 1051 Budapest, Október 6. utca 4.
  • További információ: bpretro.com