Nagyon sokszor hallani, de valóban így van?

Ha egy kicsit belegondolunk abba a bizonyos múltba, akkor nem biztos, hogy meg fogja állni a helyét az állítás, miszerint régen minden jobb volt. Volt, ami valóban jobb volt, de sok minden nem; összességében tehát inkább más volt.

A háborús időkben alig volt élelmiszer, sok helyen több napi járásra volt elérhető kórház, házasságok köttetek a nem tervezett gyerekek miatt és az emberek teljes életeket éltek le boldogtalanul választási lehetőségek híján. Jobb volt? Nem.

Régen az emberek többet beszélgettek, kevesebbet tévéztek, természetesebb élelmiszereket fogyasztottak, többet mozogtak, az égre pillantva pedig meg tudták jósolni az időjárást. Jobb volt? Igen.

De azóta a technika rengeteget fejlődött, a világ drámaian megváltozott, ha akarjuk, ha nem, ezt el kell fogadnunk. A legfontosabb, hogy a jelenben is tanuljuk meg mindennek a jó oldalát látni!

Már nem 50 fillér egy gombóc fagyi, viszont nagyon sok ízben kapható szinte bárhol már. Az emlékek idővel megszépülnek, ne feledjük tehát: ahogyan ma élünk, arra fogunk a jövőben több-kevesebb nosztalgiával visszagondolni. Csak rajtunk múlik, hogy mindennel elégedetlenek leszünk vagy megpróbáljuk mindenben meglátni a pozitívumokat.

Most is van lehetőségünk arra, hogy kikapcsoljuk a televíziót és többet beszélgessük, több időt szenteljünk egymásra!

Használjuk ki az internet adta lehetőségeket is, hiszen ma már gyakorlatilag bármilyen információ pillanatok alatt a rendelkezésünkre áll.

Nem érdemes ostoroznunk a fiatalokat sem, hiszen a mai fiatalokat a szüleik nevelték (vagy épp nem nevelték), akiket viszont a nagyszülők tettek olyanná, amilyenek. A társadalmi viszonyokat szidni sem megoldás, hiszen minden társadalom sok-sok emberből áll, akik megint csak olyanok, amilyenek. A lényeg, hogy mindenki elkezdheti kis lépésekben, saját magán és a közvetlen környezetén a változtatást.

Rajtunk múlik tehát, hogy a jövőben minden jobb lesz-e!