Páncél megfoltozva.

Ki hinné, hogy megfelelő gyakorlattal nem tart sokáig megfoltozni a sérült teknőspáncélt? A rutinos vadmentők össze tudják ragasztani a törött páncélt és drót segítségével rögzítik is azokat egymáshoz.

Közzétette: Carolina Waterfowl Rescue – 2019. július 4., csütörtök

Közzétette: Carolina Waterfowl Rescue – 2019. július 4., csütörtök

Észak-Karolinában, a Carolina Waterfowl menhelyen rájöttek, hogy a melltartókon található kapcsok tökéletes segédeszközök a rögzítéshez. Amikor egy közösségi média posztban arra kérték az embereket, hogy küldjenek nekik régi melltartó kapcsokat, nem várt sikerrel jártak.

Az emberek eleget tettek a felszólításnak: nem csak elküldték a régi melltartókat, de új kapcsokat is adományoztak az intézetnek.

Olyan sok lett a kapcsokból, hogy a menhely most már szívesen adna más állomásoknak is, ahol ugyanígy tudják használni a fémdarabokat.

A vadmentő csapat arra kér mindenkit, hogy ezentúl inkább adományokkal támogassák a menhelyet – így gyógyszereket, élelmeket tudnak venni az állatoknak. Felesleges pénzt adni a postaköltségre, szállításra, ha mindezt fel is tudják használni a védenceik életének komfortosabbá tételében is.

A vadmentő csapat kb. 40 teknősnek segít minden héten, az évszaktól függően.

A szerencsétlenül járt teknősök egy részét autók ütik el, miközben megpróbálnak átkelni az úton, másokat fűnyírók gázolnak el, kutyák támadnak meg. Az állatok egyébként 3-8 hét alatt gyógyulnak meg, miután a páncéljukat megfoltozták, és visszaengedésük előtt a kapcsokat is eltávolítják a teknőjükből.

Képek: Carolina Waterfowl Rescue/Facebook